Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Απάντηση Αλμούνια σε Δακή για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ...

Β.Π. Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ στο προετοιμαζόμενο εθνικό έγκλημα της πώλησης μονάδων ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ!!!....
Για να πουληθούν λιγνιτικές μονάδες πρέπει:
Α) Να ξεπεράσει η Κυβέρνηση όλα τα ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ νομικά εμπόδια που ΥΠΑΡΧΟΥΝ με βάση την ενσωματωμένη περιουσία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ στην περιουσία της Επιχείρησης.
Β) Να φέρει στρατιές των ΜΑΤ για να απελευθερώσει τους σταθμούς που θα είναι υπό κατάληψη .
Γ) Να συλλάβει και να βάλει φυλακή όλα τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των συλλόγων μελών της.
Απάντηση στο έγγραφο του pεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ισχύος, ιδιοκτησίας της Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.) απέστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια, όπου και...
του σημειώνει πως «πρωτίστως, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί σε έναν ανοιχτό και διαφανή διάλογο με πολίτες, περιφέρειες, κράτη μέλη και άλλους εταίρους».
Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο, πρόκειται να πωληθούν:
i. «Μελίτη» (η υπάρχουσα εγκατάσταση), σημερινή καθαρή δυναμικότητα 289 MW.
ii. «Μεγαλόπολη 3», σημερινή καθαρή δυναμικότητα 255 MW.
iii. «Αμύνταιο 1», σημερινή καθαρή δυναμικότητα 273 MW.
iv. «Αμύνταιο 2», σημερινή καθαρή δυναμικότητα 273 MW.
Η πώληση των μονάδων αυτών θα πραγματοποιηθεί σε μια ή περισσότερες παρτίδες, μέσω της δημιουργίας μιας ή περισσότερων (έως τρεις) Ανωνύμων Εταιρειών, στις οποίες θα ανήκουν οι μονάδες. Η Ανώνυμη αυτή Εταιρεία θα είναι η Εκποιούμενη Επιχείρηση η οποία στη συνέχεια θα πουληθεί σε έναν ή περισσότερους αγοραστές, μέσω ανοικτού διαγωνισμού σύμφωνα με τις ρήτρες και τους όρους πωλήσεως που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή.
Προκειμένου να διατηρηθεί το διαρθρωτικό αποτέλεσμα της πώλησης, για χρονικό διάστημα 10 ετών μετά την ημερομηνία της συναλλαγής, η ΔΕΗ δεν πρέπει να αποκτήσει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα επιρροή στο σύνολο ή σε μέρος της εκποιούμενης επιχείρησης, εκτός εάν η Επιτροπή έχει διαπιστώσει προηγουμένως ότι η διάρθρωση της αγοράς έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που μια τέτοια δραστηριότητα καθίσταται επιτρεπτή.
Για προηγούμενη σχετική ανάρτηση, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: