Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πατρίδα χωρίς πατριώτες;

Χρήστου Δημήτρης
Είναι εύκολο να χαρακτηρίζεις την ομιλία Σαμαρά ως παραλήρημα συντηρητισμού και ξενοφοβικού ρατσισμού. Πράγματι, έτσι είναι, αλλά στη δεδομένη στιγμή στόχευσε στον μόνο χώρο όπου μπορεί να βρει ψήφους, στους ηλικιωμένους, στους ιερείς και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας. Αυτά δεν έγιναν στην τύχη. Η πολυπληθέστερη ομάδα του εκλογικού σώματος είναι οι συνταξιούχοι από 66 χρονών και πάνω, που αποτελούν σχεδόν το 30% του συνόλου των εχόντων δικαίωμα ψήφου και οι μεγάλοι εκβιασμοί απευθύνονται κυρίως σε αυτούς, ποντάροντας στα συντηρητικά ανακλαστικά τους. Ας πάμε όμως παρακάτω.
ΜΙΛΗΣΕ για πατριωτισμό ο κ. Σαμαράς. Θεωρεί πως η υπογραφή του, για τη σκλαβιά και την κόλαση του δευτέρου Μνημονίου, ήταν μια άνευ σημασίας λεπτομέρεια, τόσο μικρή, που έφτανε για να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα μέσα από τα σπλάχνα της παράταξης και δημοσκοπικά απέσπασε το ένα τρίτο της δύναμής της; Οι πολίτες που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν το κόμμα του κ. Καμένου και που κατά κύριο λόγο ήταν ψηφοφόροι της Ν.Δ. εγκαταλείπουν τον κ. Σαμαρά χρεώνοντάς του έλλειμμα πατριωτισμού στην πράξη.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν είναι κάτι αφηρημένο ούτε μόνο οι κάμποι και τα ψηλά βουνά. Αποτελείται από τους πατριώτες, δηλαδή από αυτούς που την αγαπούν και εργάζονται για την εθνική και κοινωνική πρόοδο. Η κρίση στην αγορά και το επιχειρείν δεν προκλήθηκε από την Αριστερά. Ελπίζω πως θυμάστε τι έγινε η... οργή για τους νταβατζήδες που εκστόμισε ο προηγούμενος αρχηγός της παράταξης και πόσο όμορφα και βολικά τακτοποίησε την υπόθεση ο αγαπητός κ. Σουφλιάς. Δεν είναι πατριωτισμός, να συμμετέχεις και να συνυπογράφεις το κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens, όπου το κομματικό σου ταμείο και αρκετά στελέχη της παράταξης ενθυλάκωναν το άφθονο μαύρο χρήμα της γερμανικής εταιρείας. Πώς θα διαπραγματευτείς με τη σκληρή Μέρκελ, όταν το μισό κόμμα σου είναι φακελωμένο από τις γερμανικές υπηρεσίες; Θα μου πεις πως το ίδιο συμβαίνει και με το ΠΑΣΟΚ. Το ξέρουμε όλοι, γι' αυτό λέμε ότι δεν σας χρειαζόμαστε.

ΟΤΑΝ η γενιά μας, κ. Σαμαρά, αγωνιζόταν στους δρόμους να ρίξει τη χούντα, εσείς δηλώσατε ότι, στην Αμερική που σπουδάζατε, δεν ασχοληθήκατε με την αντίσταση γιατί διαβάζατε και μαθαίνατε ελληνικούς χορούς. Τόσον καιρό η Αριστερά, και όχι μόνο, βάζει το θέμα των αποζημιώσεων για το δάνειο που πήρε από την κατεχόμενη Ελλάδα η Γερμανία και τις επανορθώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε, αλλά δεν έχετε πει, αγαπητέ συμπατριώτη μας, κουβέντα. Και όπως φυσικά γνωρίζετε, δεν μιλάμε για ψίχουλα. Σύμφωνα με μελέτη το Γάλλου οικονομολόγου και συμβούλου της γαλλικής κυβέρνησης Ζακ Ντελπά, η αξία του κατοχικού δανείου εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, είναι 163,8 δισ. δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων 332 δισ. δολάρια, συνολικά σχεδόν 500 δισ. δολάρια! Πατσίζουμε και έχουμε λαμβάνειν. Αυτό δεν είναι πατριωτικό ζήτημα και πατριωτικό καθήκον;
ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, πώς θα ηγεμονεύσετε, θα ενθουσιάσετε, θα εμπνεύσετε τον ελληνικό λαό στις δύσκολες εσωτερικές συνθήκες και στις πολύπλοκες διεθνείς σχέσεις, με αντιλήψεις και στοχεύσεις που δεν έχουν καμιά επαφή και σχέση με το μέλλον του τόπου; Στην εποχή των επιστημών, της τεχνολογίας και του πολιτισμού που θρέφονται από την άπλετη δημοκρατία, αν δεν έχεις τις πρωτοπόρες δυνάμεις της κοινωνίας μαζί σου ή, ακόμα χειρότερο, τις έχεις απέναντι, δεν μπορείς να πας πουθενά. Βασανίζεις τον εαυτό σου και ταλαιπωρείς τον ελληνικό λαό.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ένα παράδειγμα για να το καταλάβει και ο Πάσχος Μανδραβέλης που οργίζεται με την ιδεολογική ηγεμονία της ηττημένης Αριστεράς. Έκαναν συνάντηση με τον πνευματικό κόσμο και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν και κάντε τις συγκρίσεις.
ΕΙΝΑΙ σαφές και απολύτως αντιληπτό πως οι συμφωνίες των Μνημονίων κατεδαφίζουν και υποδουλώνουν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Σε αυτό συμφωνεί το 90% του ελληνικού λαού. Τότε πώς φτάνουν τα δύο κόμματα εξουσίας δημοσκοπικά στο 35%; Έχουν πρόγραμμα και θέσεις πέρα από τις δεσμεύσεις που υπέγραψαν Σαμαράς και Βενιζέλος; Δεν έχουν, γι' αυτό επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα τρομοκρατώντας τους πολίτες και ειδικότερα τους ηλικιωμένους. Επώασαν το αυγό του φιδιού, αυτό το φασιστικό εγκληματικό συνονθύλευμα της Χρυσής Αυγής, υποτιμώντας τους κινδύνους και τον διασυρμό μιας χώρας που θαυμάστηκε σε όλη την Ευρώπη για την αντίστασή της (του λαού υπό την ηγεσία του ΕΑΜ) στον ναζισμό.
ΤΗΝ ΑΛΛΗ Κυριακή ψηφίζουμε. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αποφάσισαν και θέλουν να αποφασίζουν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς.

d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: