Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η Δικαιοσύνη και ο Νόμος λειτουργούν στην Ιταλία στην υπηρεσία του πολίτη...

Σήμερα, 20 Ιουλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριοέδωσε πίσω τη φωνή των Ιταλών πολιτών και της Δημοκρατίαςτης Ιταλίας.
Αυτό επιτεύχθηκε με την ανακήρυξη του ως αντισυνταγματικό, και επομένως απαράδεκτο, το άρθρο 4 του νομοθετικού διατάγματος138 της 13ης Αυγούστου 2011, με το οποίο, η κυβέρνησηΜπερλουσκόνι, καταπάτησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματοςκαι επανεισήγαγε την ιδιωτικοποίηση των τοπικών δημόσιωνυπηρεσιών. Η απόφαση αυτή αποκλείει επίσης όλες τιςμεταγενέστερες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της κυβέρνησης Μόντι.
Η απόφαση εξηγεί σαφώς ότι το δημοψήφισμα θίγεται από το άρθρο 4, και δηλώνει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι παραβίασε το άρθρο 75 του Συντάγματος.
Αυτό επιβεβαιώνει ό, τι είχαμε πει ένα έτος πριν, ότι το μέτρο θα επαναφέρει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιωνυπηρεσιών και θα καταπατηθεί η βούληση των πολιτών.

Η απόφαση επιβεβαιώνει εντόνως τη βούληση των πολιτών όπως διατυπώθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου 2011 και είναι μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Monti και όλες τις μελλοντικέςδυνάμεις που κερδοσκοπούν με τα κοινά αγαθά. Μετά την εξαιρετική νίκη του δημοψηφίσματος που χτίστηκε από κάτω προς τα πάνω, σήμερα κατέστη σαφές και δια παντώς προς όλους, ότι αυτό που 27 εκατομμύρια Ιταλοί επέλεξαν, πρέπει να τηρείται:
Το νερό και οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να παραμείνουν Δημόσια.
fame2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: