Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΛΑΣ - ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΟΓΜΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Το σχέδιο έχει πλέον μπει στην τελική του φάση. Τα “κοράκια” του Νεοφιλελεύθερου δόγματος και τα εδώ τσιράκια τους, ξεδιπλώνουν απροκάλυπτα τις επιθετικές τους διαθέσεις. Ο παγκόσμιος, σκληρός Καπιταλισμός με προμετωπίδα τον άκρατο επιθετικό Νεοφιλελευθερισμό που εφαρμόζεται εδώ και δυο χρόνια και ξεδιπλώνετε βήμα-βήμα με συγκεκριμένο σχέδιο.
Το πρώτο βήμα έγινε με την επιβολή της βίαιης εφαρμογής εσωτερικής υποτίμησης του εργατικού κόστους : μείωση μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συνταγματικά , κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όπως ο 13ος και 14ος μισθός κ.α.
Στη δεύτερη φάση του σχεδίου πέρασε η απορύθμιση -διάλυση των εργασιακών σχέσεων με κατάργηση θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων εργατικών δικαιωμάτων, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, επιβολή της πλαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας με εκ περιτροπής εργασία /ημιαπασχόληση, και το τριτοκοσμικό μετρό των ενοικιαζομένων εργαζομένων !

Η επόμενη «στάση τους» ήταν στην διάλυση του κοινωνικού κράτους –‘ο,τι απέμεινε από αυτό. Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών, εξαφάνιση κοινωνικής φροντίδας .
Και ερχόμαστε σήμερα στην τελευταία φάση του σχεδίου που είναι και το ποιο εγκληματικό από όλα, τις Ιδιωτικοποιήσεις. Την εκποίηση δηλαδή του δημοσίου πλούτου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Αυτό περιλαμβάνει τράπεζες, βιομηχανίες-κλειδιά, σιδηρόδρομους, δρόμους με διόδια, ηλεκτρισμό, σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και το νερό.
Στόχος είναι ένας και μοναδικός .Το παρασιτικό κεφάλαιο, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή κρίση , χωρίς να πληρώσει, ούτε ένα ευρώ, να βγει ξανα δυναμωμενο συσσωρεύοντας τον δημόσιο πλούτο σε μη εξευτελιστικές τιμές ή ακόμη δίχως να ξοδέψει ούτε ευρώ, όπως συνέβη και με την Αγροτική Τράπεζα.
Πως γίνετε αυτό; Με έναν πολύ απλό τρόπο αρκεί να έχεις « πολιτικές πλάτες» σε συνδυασμό με τραπεζίτες υπουργούς!!!.
Βλέπουμε παραδείγματος χάρη την Πειραιώς να «εξαγοράζει» το φιλέτο της Αγροτικής Τράπεζας, εκείνο δηλαδή το κομμάτι που είναι κερδοφόρο, αφήνοντας εκτός το ζημιογόνο. Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι δίνοντας ένα μικρό ποσό, το οποίο δεν είναι από δικά της χρήματα αλλά χρήματα του δημοσίου, (η περιβόητη ανακεφαλαιοποιηση) καταλήγει στο να έχει στα χέρια της μια τεράστια αγροτική περιουσία.
Βλέπουμε δηλαδή μία βίαιη ανακατανομή πλούτου και τη συσσώρευση του στα χέρια του παρασιτικού κεφαλαίου !
Φυσικά ακριβώς το « ίδιο έργο» θα δούμε στην ΔΕΗ, όπου και εκεί ο ψευτοεπενδυτής θα επιδιώξει να πάρει τα φιλέτα, δηλαδή την φτηνή παραγόμενη ενέργεια όπως τα υδροηλεκτρικά /λιγνιτικά εργοστάσια. Στη συνέχεια θα είναι ο ΟΣΕ που θα εξαγοραστεί το καλό κομμάτι του οργανισμού (εμπορευματικό κ.α), κοινωνικοποιώντας τις ζημίες του οργανισμού για το λαό και ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη για την τσέπη του!
Σε όλο τον κόσμο ο νεοφιλελευθερισμός και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ηθικά χρεοκοπημένες γιατί έχουν οδηγήσει σε εθνικές χρεοκοπίες, δυστυχώς βρίσκουν σήμερα στη χώρα μας εν έτη 2012 το πλέον πρόσφορο έδαφος να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν με την καθοδήγηση του ΔΝΤ, της τρόικας και την «αρωγή» των πολιτικών τους υπάλληλων!
Η εργατική Τάξη και το σύνολο της Αριστεράς οφείλει να δώσει ΤΩΡΑ! τη μεγάλη μάχη αλλά και να πείσει την κοινωνία για την σπουδαιότητα της, δίνοντας χαρακτηριστικά ενός πανεθνικού και στρατηγικής σημασίας αγώνα όπως είναι για κάθε ανεξάρτητη χωρά η διάσωση της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: