Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Θα τεθεί θέμα ηγεσίας;

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ιπποκράτους μετά την καταψήφιση από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- είτε με «όχι» είτε με «παρών»- του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και την «ανταρσία» 15 βουλευτών που δεν πειθάρχησαν στην κομματική «γραμμή».
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν προσήλθε καν για να ψηφίσει!
Για όλους αυτούς τους λόγους συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.
Το κλίμα είναι τόσο κακό, όπως αναφέρει το newsit.gr, που κάποιοι αναμένεται να μιλήσουν με σκληρά λόγια εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί, λένε οι πληροφορίες, ακόμα και θέμα ηγεσίας!
Δεν αποκλείεται όμως να θέσει θέμα και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας από τους βουλευτές του να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
Από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τα παίξει όλα για όλα απόψε και να θέσει τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους. Δηλαδή να τους πει ότι από την στιγμή που έχουν συμφωνήσει να ακολουθήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν γίνεται να συμβαίνουν όσα συνέβησαν στην Βουλή. Και θα καταλήξει λέγοντας: Αν είναι να διαχωρίσουμε την θέση μας, να το κάνουμε τώρα, χωρίς άλλου τέτοιου είδους παλινωδίες.
Ανθρωποι κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε στην σημερινή ψηφοφορία αν και ήταν στην Βουλή γιατί «δεν ήθελε να μπει στο κάδρο της πανσπερμίας απόψεων».
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση, ενώ άγνωστο είναι αν θα παραβρεθεί και ο Γ.Παπανδρέου.

Τι προηγήθηκε

Περίπου οι μισοί βουλευτές που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Κώστα Σκανδαλίδη, απειθάρχησαν στην κομματική γραμμή και καταψήφισαν τις αποκρατικοποιήσεις.

Παρά τις ζυμώσεις στις οποίες υπέβαλε τους βουλευτές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να τους πείσει και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ηχηρό μήνυμα και για τον ίδιο

Απών ο Βενιζέλος
Έκπληξη προκάλεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έμειναν πιστοί στη «γραμμή» του κόμματος και ψήφισαν όπως έπρεπε, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προσήλθε να ψηφίσει.
Για πολλούς βουλευτές το θέμα αυτό είναι μείζον γιατί η αποχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπέμπει «μια εικόνα αλαλούμ του ΠΑΣΟΚ», όπως λένε οι ίδιοι.
Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε κανονικά στην ψηφοφορία και ψήφισε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και κατά της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ, την προκαθορισμένη γραμμή δηλαδή.

Oι 15 «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός γραμμής, που ήταν «παρών» στο άρθρο 4 , «όχι» στην τροπολογία για το ΕΟΠΥΥ και «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι βουλευτές αυτοί δεν τήρησαν ενιαία στάση, και ο καθένας βρέθηκε να είναι εκτός γραμμής σε διαφορετικό άρθρο και για διαφορετικούς λόγους, προφανώς. Συγκεκριμένα, οι 15 βουλευτές είναι:
Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Άντζελα Γκερέκου – όχι στο 3
Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα (πηγε να το αλλαξει μετα – δε ξερουμε αν γινεται ομως)
Παραστατίδης – Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελεγκας – όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος - παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογια

Οι 9 του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν «όχι» και «παρών» στις αποκρατικοποιήσεις είναι οι εξής:
Μιχάλης Κασσής
Θόδωρος Παραστρατίδης
Θεοδώρα Τζάκρη
Μάρκος Μπόλαρης
Γιάννης Δριβελέγκας
Κώστας Τριαντάφυλλος
Κώστας Σκανδαλίδης
Θάνος Μωραίτης
Χατζί Οσμαν Αχμέτ
Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: