Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έπαιξε μουσική στον σεΐχη για ενίσχυση ο Σαμαράς

Ακόμα και παράσταση με ακορντεόν έστησε κατά τη διάρκεια των χθεσινών επαφών του με τους αξιωματούχους του Κατάρ ο πρωθυπουργός, για να τους ρίξει στο φιλότιμο και να αποσπάσει τα επενδυτικά προς το ζην για την Ελλάδα
Αξέχαστες νοσταλγικές επιτυχίες μιας χρυσής εποχής, όπως το «Άσ'τα τα Μαλάκια σου» και «Το Τραμ το Τελευταίο», τραγούδησε ο Αντώνης Σαμαράς στους εκπροσώπους της καταριανής κυβέρνησης, λίγο πριν αρχίσουν οι διμερείς συνομιλίες, σε μια προσπάθεια να τους συγκινήσει και να στρέψει το φιλανθρωπικό (άρα και το επενδυτικό) ενδιαφέρον προς τη χώρα μας.
Πάντως, ανάμεσα στα τραγούδια φρόντιζε να υπογραμμίζει με έμφαση, ότι πρόκειται για «χρυσές» επιτυχίες, ώστε να δημιουργήσει την κατάλληλη γενναιόδωρη διάθεση στους συνομιλητές του.
Μάλιστα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, είχε διατυπωθεί η πρόταση, ο πρωθυπουργός να τραγουδήσει φορώντας μαύρα γυαλιά, για να συγκινήσει ακόμα περισσότερο τον σεΐχη και να κάνει το υπονοούμενο πιο σαφές.

Τελικά όμως, προτιμήθηκε η πιο διακριτική λύση: Να αφήσει δήθεν τυχαία ένα κουτί με την επιγραφή «χρειάζομαι επενδύσεις», μπροστά στον ξένο επίσημο, ελπίζοντας να συγκινηθεί και να ανταποκριθεί.
Την τελευταία στιγμή, επίσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ξεκινήσει τη συναυλία του με την εξής φράση: «Κυρίες μου και κύριοι, συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά δεν είμαι ζητιάνος... Με έχει δείξει το CNN και όλες οι οικονομικές εκπομπές του πλανήτη... Έχω τον Στυλιανίδη νηστικό από διορισμούς στην πατρίδα... και θέλω μόνο μια μικρή βοήθεια για να ανέβω στις δημοσκοπήσεις...»
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook
protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια: