Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι «αδιάφθοροι» του Αντώνη Σαμαρά (Τυχαίο;)

Όλα τα μπουμπούκια της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκαν τη στήριξη του σημερινού πρωθυπουργού
Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  δικάζεται για την υπεξαίρεση μαμούθ στο δήμο της συμπρωτεύουσας και μετά την πρόταση του εισαγγελέα τα πράγματα είναι δύσκολα για τον ίδιο. Ωστόσο ένα χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε “ουδέποτε αμφισβητήσαμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό που είχαμε επισημάνει είναι ότι το διοικητικό μέτρο ήταν δυσανάλογα βαρύ για κάποιον ο οποίος είχε εκλεγεί πρόσφατα από τον ελληνικό λαό –και μάλιστα για μία υπόθεση που ήταν εις γνώσιν των ψηφοφόρων”. 
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Παπαγεωργόπουλου με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

(Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για την υπόθεση και τις κατηγορίες σε βάρος του Παπαγεωργόπουλου ΕΔΩ)
Όπως χαρακτηριστικά γράφει το alterthess "Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, υπογράμμισε πως χάρηκε πολύ για την τελευταία εξέλιξη(σ.σ. προφανώς ότι είχε αφεθεί ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, από τον ανακριτή, μετά την απολογία του για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής). “Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”, κατέληξε ο κ. Σαμαράς. Χαρακτηριστικό είναι ότι, με αυτήν την ατάκα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισε και η συνέντευξή του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Παράλληλα ο κ.Σαμαράς δήλωνε εντυπωσιασμένος από το νέο δημαρχείο- έργο Παπαγεωργόπουλου και αυτό- και τόνιζε την προσφορά του δημάρχου στην πόλη. Ο κ.Σαμαράς φαίνεται ότι διακρίνει την τιμιότητα από μακρυά. Λέτε έτσι να την πάτησε και με το Βενιζέλο;".

Ένα άλλο πρόσωπο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδη, τον οποίο στήριξε με νύχια και με δόντια ο Αντώνης Σαμαράς, κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, δεν πτοήθηκε και τον όρισε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της του κόμματος στη βόρειο Ελλάδα. Όλοι θυμούνται ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε συμπεριλάβει στις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας τη Χρυσή Αυγή και η αλήθεια είναι ότι η περίοδος της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι τώρα τον δικαιώνει. Επίσης θυμούνται ότι προεκλογικά είχε πει τα καλύτερα για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη (πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές).

Δεν είναι άραγε περίεργη σύμπτωση το γεγονός ότι όσους στηρίζει ο Αντωνης Σαμαράς εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις; Τι λέει για αυτό το λαλίστατο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ψάχνει διαρκώς για στοιχεία; Δεν ενημέρωσαν επαρκώς όταν έπρεπε τον Αντώνη Σαμαρά για τις υποθέσεις; Δεν γνώριζαν οι υπό προθεσμία "ένοικοι" του Μεγάρου Μαξίμου; Δεν είδαν κάποιο video στο youtube; Εφημερίδες δεν διάβασαν; Δεν είχε φτάσει τίποτα στα αυτιά τους; Σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δηλώσεις υποστήριξης;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είπε τα αυτονόητα και το παλαιάς κοπής επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά κόντεψε να τον "σταυρώσει".Γιατί τώρα δεν βγάζει μια ανακοίνωση;;;

Δείτε τα video ντοκουμέντα που ακολουθούν (χωρίς συρραφή και κοπτοραπτική). 









periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: