Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Στο ''σφυρί'' αεροδρόμια και λιμάνια

Στο “σφυρί” βγαίνουν αεροδρόμια, λιμάνια και ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να “πιάσει” η ελληνική κυβέρνηση τον στόχο εσόδων από αποκρατικοποιήσεις του Μνημονίου, ο οποίος είναι στα 2,5 δισ. ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε χθες κατά τη συνεδρίασή του τη διαδικασία και τους όρους αξιοποίησης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7-10 αεροδρόμια η κάθε μία.
Αεροδρόμια και λιμάνια
Η Ομάδα Α περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου. Η Ομάδα Β περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.
Το ίδιο έγινε και για την πρώτη ομάδα τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από την μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Ύδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Τα έξι ακίνητα του εξωτερικού
Αποσφραγίστηκαν συνολικά δέκα έγκυρες οικονομικές προσφορές από το σύνολο έντεκα που κατατέθηκαν από επενδυτές για τα ακίνητα εξωτερικού. Ειδικότερα, αποσφραγίστηκαν τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στο Λονδίνο, τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στη Λευκωσία, δύο προσφορές για το ακίνητο στο Βελιγράδι και μία προσφορά για το ακίνητο στις Βρυξέλλες. Δεν υποβλήθηκαν προσφορές για τα ακίνητα στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: