Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Ομάδα Αλήθειας» εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η Κύπρος, η Ελλάδα και ολόκληρη η ευρωζώνη ασφυκτιούν από την απόφαση για «κούρεμα» καταθέσεων στην Κύπρο, η Ν.Δ. επιστρατεύει ξανά την «Ομάδα Αλήθειας», προκειμένου να αναστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα, να «αποδομήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ και να μεταφέρει την αντιπαράθεση σε γνωστά πεδία. 
«Παγκόσμια ημέρα θεάτρου η σημερινή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν να το γιορτάσουν», σημείωνε με δηκτικό ύφος το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. παρουσιάζοντας «αντικρουόμενες» απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά αναδείκνυε δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάννη Τόλιου, μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, του Χρήστου Κατσούλα, πρώην υποψηφίου Επικρατείας, που πλέον όμως έχει αποχωρήσει από την ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, 19 μελών της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, που ασκούσαν κριτική στον Γιάννη Μηλιό, και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. Η Συγγρού κατέληγε μάλιστα λέγοντας ότι «η Βαβέλ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το τι θα ζούσαν οι Ελληνες, αν εφαρμοζόταν το “πρόγραμμά” τους, έστω και για μία ώρα».
Η Συγγρού κατόπιν αυτού «ξαναχτύπησε» και με άλλη ανακοίνωση, αυτή τη φορά επιτιθέμενη κατά του Αλέξη Τσίπρα, επειδή δεν απάντησε…
σε επιστολή του καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Κεσίσογλου, που καταγγέλλει τραμπουκισμούς εναντίον του από στελέχη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. θεώρησε μάλιστα πως «η στάση του [Αλέξη Τσίπρα] δείχνει ότι όχι μόνο συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, αλλά και τις υποθάλπει», παραλληλίζοντάς τες με πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε καταγγείλει τη φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση, η οποία όμως πρόσκειται σε οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την πλευρά του δεν θέλησε να αναμειχθεί σε τέτοιου είδους «κόντρα» απαντώντας στην πρώτη ανακοίνωση λακωνικά ότι «οι μεν ανακοινώσεις της Ν.Δ. είναι για γέλια, η δε πολιτική της για κλάματα». Οσο δε για τη δεύτερη περίπτωση, η Κουμουνδούρου μιλούσε για «ανάξια σχολιασμού» προσπάθεια της Ν.Δ. και προέτρεπε τη Συγγρού να βρει «μιμητές των πρακτικών της Χρυσής Αυγής στα στελέχη της, που τη θεωρούν αδερφό κόμμα».

Νίκος Σβέρκος
efsyn 

Δεν υπάρχουν σχόλια: