Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΝΔ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

«Ταφόπλακα» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη επιχειρεί να βάλει η ΝΔ, η οποία σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην Βουλή, αποφάσισε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και ότι η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο αδίκημα, καθώς αυτό θα παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος το γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκος, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κ. Χρ. Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου, ο πρώην υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Αθ. Μπούρας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αν. Νεράντζης.
Μετά από εκτενή συζήτηση και σχολιασμό επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες στις εξής διαπιστώσεις:
αφ’ ενός, ότι το υφιστάμενο πλαίσιο (Ν.927/79 και άρθρο 79 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα) είναι επαρκές για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και αφ’ ετέρου, ότι η ΝΔ «δεν θεσπίζει ιδιώνυμο», κάτι, άλλωστε, που όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές του κυβερνώντος κόμματος, «θα συνιστούσε παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης» και «θα μπορούσε να γενικευθεί κατά πάντων».

Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές και θεμιτές» από την πλευρά της ΝΔ. Μάλιστα, επικαλέστηκαν το επιχείρημα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας δεν έχει εκφραστεί θετικά» για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. «Αν χρειαστεί να γίνουν κάποια επιμέρους πράγματα και προσθήκες ας γίνουν», έλεγε αρμόδια πηγή.
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: