Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά από την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας ”
«Η ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρος ο ελληνικός λαός βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών μας που αυτή την στιγμή δοκιμάζονται», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά από την έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας.  Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «στο πλευρό όλων των κατοίκων που βρίσκονται στην απειλή των ακραίων καιρικών φαινομένων», για να προσθέσει ότι «χθες και σήμερα είχαμε φαινόμενα πρωτοφανή, πολύ μεγάλο όγκο υδάτων, ιδίως στην Δυτική Ελλάδα. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή, η Πολιτική Προστασία. Δεν είχαμε απειλή ανθρώπινης ζωής και ελπίζω μέχρι το τέλος να μην υπάρξει απειλή ανθρώπινης ζωής».


Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «είχαμε ένα πολύ αρνητικό γεγονός, ένα μνημείο πολιτισμού μας, το Γεφύρι της Πλάκας, του οποίου καταστράφηκε το τόξο του, ευτυχώς όχι ολοσχερώς και βεβαίως πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες την εκροή των υδάτων προς την πεδιάδα, καθώς εκτονώνεται και από το φράγμα στο Πουρνάρι, στην Άρτα», για να προσθέσει ότι «είναι κρίσιμες ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών, των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας σε όλη την Ελλάδα, διότι ακραία καιρικά φαινόμενα δεν είχαμε μόνο στο νομό της Άρτας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας».

«Πρώτο μας καθήκον να κινητοποιήσουμε την Πολιτεία, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες αυτή την στιγμή από τους αρμόδιους φορείς και από αύριο πρώτο μας καθήκον να επουλώσουμε τις ζημιές, να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα μεταβεί κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές, υπογράμμισε ότι «ναι, βεβαίως. Θα σας ενημερώσει αρμοδίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα φύγει σήμερα κιόλας κλιμάκιο με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και από το υπουργείο Πολιτικού, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τις ζημιές». 

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι «ήδη επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη της Ηπείρου και με ενημέρωσε ότι υπάρχει η προσφορά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την δωρεά της μελέτης ανακατασκευής, θα υπάρξει άμεσα η προσπάθεια ανακατασκευής», για να προσθέσει ότι «αυτό που άμεσα μας ενδιαφέρει άμεσα πέρα από κάθε άλλο είναι οι ανθρώπινε ζωές και νομίζω είμαστε τουλάχιστον στην ευτυχή θέση να πούμε ότι δεν κινδύνευσε και δεν κινδυνεύει καμιά ανθρώπινη ζωή». 

Δείτε το video από το enikos.gr: 

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: