Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ: "Δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου"

«Δεν έχει κανένα νόημα»
Χωρίς τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου
Να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, θεωρώντας πως «δεν έχει κανένα νόημα» και χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακού χαρακτήρα» τις συναντήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης.

Την απόφαση αυτή είχε «προαναγγείλει» χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, που συμμετείχε στη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων.

5 σχόλια:

stefanos είπε...

Δεν με νοιάζει τι θα κάνει ο κ. Παπασπύρος σαν ΑΔΕΔΥτης. Χάρηκα που δεν τον είδα στο Εθνικό Συμβούλιο. Το ΠΑΣΟΚ να αφήσει ήσυχο και βγαίνοντας να αφήσει στη ρεσεψιόν την κάρτα μέλους...

Unknown είπε...

Ναι αλλα το ζητημα εδω νομιζω ειναι ποιος εκπροσωπει σημερα το ΠΑΣΟΚ και ποιος οχι...Γιατι το ΠΑΣΟΚ ουδεμια σχεση εχει με την πολιτικη της σημερινης Κυβερνησης...αρα το ποιοι θα πρεπει να παραδωσουν τις καρτες μελους και να αποχωρισουν και ποιοι ειναι..η...δεν ειναι ΠΑΣΟΚ!!ακομη και ενας νεοκοπος της πολιτικης θα μπορουσε ευκολα να το καταλαβει...εσυ δεν ξερω γιατι αραγε εθελοτυφλεις!!!!
και σε παραπεμπω στις δηλωσεις του Γραμματεα του ΠΑΣΟΚ μετα την εκλογη του περι διαχωρισμου κομματος και Κυβερνησης!!!...μας συγχωρειτε αλλα το κομμα δεν θα σας το χαρισουμε για δευτερη φορα!!!!!!

stefanos είπε...

Φίλε Δημήτρη ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του. Δεν εθελοτυφλώ καθόλου. Απλά λέω ότι οι πραγματικοί αγώνες για το ΠΑΣΟΚ (την ιδεολογία του, τις εκάστοτε θέσεις του και την λειτουργία του) δεν δίνονται ούτε σε γιάφκες, ούτε στα παράθυρα, ούτε στα blogs, ούτε με τη φαντασία μας στρογγυλοκαθισμένοι στον καναπέ μας). Δίνεται μέσα στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και αυτό έκανα χτές κατά την ομιλία του σ. Πρόεδρου (και θα κάνω στο διήμερο που ακολουθεί). Μίλαγα στον κόσμο και τους συντρόφους για την άμεση ανάγκη εφαρμογής μιας άλλης οργανωτικής πολιτικής, κλπ. Εσείς καθίστε να λέτε ότι είμαστε η αριστερή φωνή του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας απλώς "ζημιά" σε αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτεσθε, ενώ στην ουσία είσαστε σε πορεία αποκόλλησης όπως κάνανε παλιότερα οι κάθε Σπίνοι, Καργόπουλοι και δε συμμαζεύεται. Και ένα τελευταίο: το ΠΑΣΟΚ έχει ιδιοκτήτες που πολιτικά, ιδεολογικά και νομικά έχουν κατοχυρώσει τη σχέση μαζί του και τους τίτλους. Τώρα πάλι αν υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε για κανένα ΠΑΣΟΚ Εσωτερικού, ε.. αυτό θα κάνει και την Ιστορία να γελάσει ως κακόγουστη επανάληψη των όσων συνέβησαν στο ΚΚΕ, με τα γνωστά θριαμβευτικά αποτελέσματα για το λαϊκό κίνημα.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

@Δημήτρης Καπέλλας
2-3 λόγια για το ζήτημα που έθεσες σχετικά με το διαχωρισμό του κόμματος από την κυβέρνηση.
Είναι αυτονόητη η διαφορά και η διακριτή σχέση ανάμεσα στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ή στην Κυβέρνηση.
Κατά συνέπεια περιττή η υπόμνηση του Γραμματέα, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η δήλωση Ξυνίδη ήρθε να συμπληρώσει τα λόγια και τη θέση του Παπανδρέου περί "μαύρων κουστουμιών" και την γενικότερη αντίληψη ότι οι καρεκλοκένταυροι του παρελθόντος θα έπρεπε να αποκλειστούν από θέσεις σε διοικήσεις και διευθύνσεις Οργανισμών, κλπ.
Το αυτονόητο όμως και η απαραίτητη υπόμνηση, φτάσανε μέχρι το σημείο του ολοσχερούς διαζυγίου ανάμεσα στο κόμμα και την κυβέρνηση.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον, με χαρακτηριστικότερο αυτό της μη πλήρους ή της όχι μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής υποστήριξης των μέτρων λιτότητας (αφού ούτε καν επιχειρήθηκε να αναλυθούν στις οργανώσεις του Κινήματος)…
Για τούτο θα πρέπει να υπάρξει απάντηση πολιτική εκ μέρους του Πρόεδρου και του Γραμματέα.
Οι πολιτικές εξελίξεις και η επιτυχία του κυβερνητικού μέτρου δεν μπορούν να βασίζονται στις στατιστικές και στους ειδικούς επιστήμονες.
Πρέπει να αγκαλιάζονται και να στηρίζονται από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την Κοινωνία.