Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μιχάλη Χαραλαμπίδης...Πόλεων και τόπου παιδεία.

Διάλεξη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Θήβα
Ο Πολιτικός Επιστήμονας- Κοινωνιολόγος και Συγγραφέας, Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι ο πρώτος καλεσμένος του exeisminima.gr, σε μια σειρά Διαλέξεων που ξεκινάμε με αφορμή θέματα και πρόσωπα που απασχόλησαν το διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι το διαδίκτυο δεν είναι όλα όσα του καταμαρτυρούν τελευταία, αλλά μπορεί να παίξει και άλλον ρόλο πιο σημαντικό.

Ετσι τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010, στην αίθουσα «Αρμονία» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας (ώρα 19:30) θα ανοίξει τον κύκλο διαλέξεων που ετοιμάζουμε, με μια χρήσιμη πιστεύουμε, για την Θήβα και τους Θηβαίους διάλεξη με θέμα: «Πόλεων και Τόπου Παιδεία».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και θα δώσει απαντήσεις και για το επίμαχο βίντεο.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης - 6ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 1996 (1/4)
 
Το περίφημο βίντεο που βοηθήσαμε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις, να κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τον προφητικό για πολλούς, πολιτικό λόγο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996, ήταν η αφορμή:
«Στο τέλος του κύκλου το 2010, θα έχουμε μια Ελλάδα που θα μοιάζει με αυτό που ονομάζουμε «Τουρκομπαρόκ». Θα είναι, δηλαδή ένα φτωχό βιλαέτι ή ένα γερμανικό λαντ».
Το μικρό αυτό απόσπασμα προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους νέους κυρίως ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική ερμηνεία για το πως έφτασε η χώρα ως εδώ.
Ο ίδιος στις συνεντεύξεις του επισημαίνει: Χρειάζεται να συζητήσουμε το πως αυτό το εικονικό ενδιαφέρον μέσα στο Διαδίκτυο μπορεί να γίνει μια πολιτική εκπαίδευση αυτών των γενεών, κάτι υπαρκτό. Οταν με τις νέες γενιές δεν έχεις μια συνομιλία διανοητικού, μορφωτικού και ηθικού κυρίως τόπου, όταν δεν τους δίνεις οράματα, τότε ρίχνουν πέτρες…


Ποιός όμως είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης;


Είναι ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (εκ των συγγραφέων του καταστατικού, της περίφημης διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη), για πολλούς η εναλλακτική πρόταση μέσα στο Κίνημα, ο οποίος δεν κατείχε ποτέ θέσεις εξουσίας και σήμερα μετά από 20 χρόνια «αφωνίας», επανέρχεται στο προσκήνιο χάρις στο διαδίκτυο, ως απλός παρατηρητής με ριζοσπαστικές απόψεις για τα μιζο-κόμματα και τη μετα-μεταπολιτευτική Ελλάδα…


Είναι ο Πόντιος στην καταγωγή, ο οποίος πέτυχε να αναδείξει το Ποντιακό ζήτημα και την Γενοκτονία στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, αλλά και μετά από δική του πρόταση και επιμονή προς την Ελληνική Βουλή, ο άνθρωπος που καθιέρωσε την 19η Μαίου ώς ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας…


ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ
Τo 1996 ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης παραιτήθηκε από το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Το 1999 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ
Μιχάλης Χαραλαμπίδης - 6ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 1996 (2/4)

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - 6ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 1996 (3/4)


Μιχάλης Χαραλαμπίδης - 6ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 1996 (4/4)

greki 
exeisminima.gr

1 σχόλιο:

nikkos είπε...

Πραγματικα πολυ μεγαλη φυσιογνωμια..