Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργιακό μπαράζ σήμερα και συλλαλητήρια

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη πολλοί κλάδοι εργαζομένων, με αφορμή την Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι λιμενεργάτες. Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
«Oι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλοί πολίτες της χώρας μας που πλήττονται από τις σκληρές, άδικες και υφεσιακές πολιτικές του Μνημονίου των δανειστών θα δώσουν αγωνιστικόπαρών στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
«Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας» τονίζει, από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας πως «οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται, το εισόδημά μας περιορίζεται, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, η οικονομία οδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
Κινητοποιήσεις γίνονται και σε όλη την Ευρώπη
Οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.
Τα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.
Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν θα κινηθούν από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.
Πεντάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στον ΟΣΕ από τις 12:00 έως τις 17:00.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 θα πραγματοποιήσουν οι λιμενεργάτες, με απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: