Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Περί ελληνικής καταγωγής και ιθαγένειας....


Με ενοχλεί αφάνταστα η αλαζονική – κομπλεξική πεποίθηση που ενίοτε αναπαράγεται από τα μίντια και σχεδόν βαφτίζει Έλληνα όποιον έτυχε να έχει κάποιες προγονικές σχέσεις με την Ελλάδα. Τι κοινό έχουν για παράδειγμα ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ, η πορνοστάρ Σάσα Γκρέυ, η σκηνοθέτης Νία Βαρδάλος, η κωμικός Τίνα Φέι, η ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον και ο Νικολά Σαρκοζί; Είναι κάποιοι από τους διάσημους ξένους… ελληνικής καταγωγής.

Η υποκρισία είναι πως τόσα χρόνια αντί να επιτρέπουμε την χορήγηση ιθαγένειας σε αυτούς που οφείλουμε, αναζητούμε την ελληνικότητα σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα που στην καλύτερη περίπτωση κάνουν διακοπές στα κυκλαδίτικα νησιά. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να δώσουμε λάμψη στην ελληνική ταυτότητα, αντί να ζητάμε ολυμπιακά μετάλλια και δόξα ως αντάλλαγμα της παροχής ιθαγένειας, αντί να καυχιόμαστε για την ελληνική καταγωγή κάποιου που δεν έχει καμία ουσιαστική σχέση με τη χώρα, θα ήταν προτιμότερο να δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια στα χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννιούνται κάθε χρόνο στην χώρα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, σπουδάζουν εδώ και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα από αυτή που έτυχε στους μετανάστες γονείς τους.

Το φελέκι μου

5 σχόλια:

George Karahalios είπε...

Εξαιρετικά ορθή και κοφτή η άποψή σου αγαπητέ Δημήτρη.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για Αλβανούς, θα παραθέσω ένα 'τρελό' παράδειγμα που γνώρισα πριν λίγα χρόνια.
Οικογένεια Αρμένιων που διατηρεί εργαστήριο κατασκευής εκκλησιαστικών ειδών που ζούν και εργάζονται στην ΑΘήνα 25 χρόνια (πατέρας, μάννα και 2 γιοί) με γιαγιά 100% Ελληνίδα, πληρώνουν ΤΕΒΕ, και το εργαστήριο είναι...μην αναγνωρίσιμο απο το κράτος !!! Και φυσικά, με την πρόφαση ότι δεν είναι Έλληνες πολίτες συναντάνε συνεχώς το βαθύ κράτος που τους κατατρώει την ψυχή με μύρια γραφειοκρατικά προβλήματα.

Εξίσου λάθος έχουμε αντιμετωπίσει τους μουσουλμάνους της Θράκης που αντί για παράδειγμα να 'πουλάμε' την Κομοτηνή σαν μοναδική Ευρωπαική πόλη με 50% μικτό πληθυσμό, ασχολούμαστε με το αν κάποιος Τούρκος πολιτικός θα περάσει απο εκεί μιά βόλτα.

Το πρώτο θετικό βήμα (και πολύ καθυστερημένα) το έκανε το Πασοκ επι Σημίτη δίνοντας την δυνατότητα σε 250.000 μετανάστες να αποκτήσουν χαρτιά, άδειες εργασίες, βιβλιάριο υγείας κλπ.

Ωστόσο, έχουμε μείνει εκεί, χωρίς να έχουμε 'κεφαλαιοποιήσει' έστω ένα μέρος απο τα τεράστια ποσά που εξάγονται στην Αλβανία ετησίως αφού αυτοί που τα παράγουν δεν μπορούν να τα επενδύσουν στην Ελλάδα καθώς ο φόβος της παρανομίας τους οδηγεί σε φοβικές καθαρά επιλογές.

Και τώρα που η κυβέρνηση ξανα-ανοίγει το θέμα, η αντιπολίτευση με σημαιοφόρο τον Σαμαρά (που συναγωνίζεται τον Καταζαφέρη day one..)κατηγορεί ότι ίσως έτσι ανοίξει η κερκόπορτα για υπηκοότητα σε πολλούς παράνομους αλλά και σε άλλους που θα θελήσουν να μπούν στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να αποδεχτούμε και το ανάλογο ρίσκο.

LILAC είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LILAC είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ !!!!ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΔΩ ΠΗΡΑΝ ΤΟΣΟΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!!!!!!!ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ!!!ΟΠΩΣ ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΕΡΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ -ΤΑ ΕΔΕΡΝΕ-ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΠΗΡΕ!!
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ !!!Η ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΟ!!!ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΦΕΡΕ ΥΛΙΚΟ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΤΟ 1988 ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΜΑΣ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΝ !!!ΕΚΑΝΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Η ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΚΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΗΤΑΝΕ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ!!!ΜΕΓΑΛΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΕΙΔΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!
ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Η ΘΕΣΗ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ!!!!ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕΡΒΟΙ ΜΕΓΑΛΕ !!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ-ΟΡΜΟΥΣΑΝ- ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΑ !!ΜΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ...ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΙΜΠΙΕΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΚΗ ΣΤΟΛΗ !!!ΑΧ !!ΠΑΝΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΝΤΥΘΕΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ.....
Η ΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΛΒΑΝΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝ !!!
Α ΜΟΝΤΕΡΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΕΣ ΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΑΜΑ ΕΣΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ Η ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ !!!

Unknown είπε...

Οι πατριώτες δικαιώνονται με τα έργα τους και όχι με τις φραστικές κορόνες τους.!!!

LILAC είπε...

KAI EΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ!!!!ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ;;;
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ!!!ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ!!!!!ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΟΥΛΟ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!!!
ΑΔΙΚΟ ΕΧΩ ΚΑΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ !!!ΥΠΟΥΛΑ ΕΤΑΖΕ !!ΟΤΑΝ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΑΙΒΕΩΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣ ΕΤΑΖΕ ΘΑ ΒΡΕΙ !!ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ !!ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ !!ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΚΑΠΕΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ !!ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ!!!ΜΟΝΟ ΘΟΛΩΝΩ!!