Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση στον Τρισέ για τα εισοδήματα του Προβόπουλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ για τα υψηλά εισοδήματα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο κείμενο της ερώτησης του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σε δημοσίευμα εφημερίδας η φορολογική δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου για το 2008 εμφανίζει εισοδήματα ύψους 4.051.949 ευρώ και χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους κεντρικούς τραπεζίτες στον κόσμο.

"Το γεγονός αυτό από μόνο του, με δεδομένη και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους αυτής της χώρας, που στη μεγάλη τους πλειονότητα αμείβονται με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, όπως αυτές των 720 ευρώ το μήνα, τις οποίες στέλεχος της τράπεζας σας χαρακτήρισε ως ικανοποιητικό εισόδημα" σημειώνει ο Νίκος Χουντής.

Παράλληλα εξηγεί ότι "από τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία όπως αναφέρουμε παραπάνω, φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το ελληνικό φορολογικό σύστημα. Από το ανωτέρω δημοσίευμα δεν προκύπτει η πηγή των αυτοτελώς φορολογούμενων ποσών, δηλαδή δεν γνωρίζουμε εάν αυτά προκύπτουν από κινητές αξίες ή συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων ή οτιδήποτε άλλο".

Έτσι ο Νίκος Χουντής ρωτάει τον κ. Τρισέ αν τα εισοδήματα του Γιώργου Προβόπουλου είναι αληθή και από που προέρχονται και αν υπάρχει προσωπική σύγκρουση συμφερόντων τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν ή φαίνεται να επηρεάζουν την αμερόληπτη και αντικειμενική εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά το γράμμα και πνεύμα του Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΚΤ.
newsit.

Σχόλιο..
Επιτέλους!!!.. η ευνοιοκρατία που έχει προσέφερει υπερβολικό πλούτο σε κάποιους και εις βάρος των υπολοίπων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο..Η αδικία έχει διχάσει την κοινωνία και έχει περιθωριοποιήσει μια τεράστια μάζα πολιτών... ο Λαός δεν ανέχεται πλέον από την μια να του ζητούν θυσίες ,και από την άλλη να βλέπει προκλητικούς μισθούς.. και αφορολόγητους!!!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ ..ΠΡΟΙΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: