Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στον πρωην υπουργό Στέφανο Μάνο




Διάβασα την επιστολή του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου και θα ήθελα να σας εκθέσω τις απόψεις μας.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν μειωθεί δραστικά στη διάρκεια των τελευταίων 16 χρόνων, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους αλλά και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Από τους 36.670 εργαζόμενους που είχε το 1994 ,σήμερα με πολύ περισσότερους πελάτες και με εκατοντάδες χιλιόμετρα παραπάνω δίκτυο στην υψηλή, μέση και χαμηλή τάση και με πολύ περισσότερα εργοστάσια, έχει μόνο 22.500 εργαζόμενους !

Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 48 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό της ΔΕΗ είναι γερασμένο και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αγνοεί κανείς.

Πριν από μερικούς μήνες κάναμε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ θέλοντας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη διοίκηση για τις τρομακτικές ελλείψεις και τα εργατικά ατυχήματα -που συνδέονται με αυτές- καθώς πιθανόν ο κ.Μάνος αγνοεί ότι κάθε χρόνο στη ΔΕΗ συμβαίνουν αρκετά εργατικά ατυχήματα.

Αυτό που ζητήσαμε ήταν να σταματήσουμε να θρηνούμε άλλους συναδέλφους !!!!

Ζητήσαμε να προσληφθούν 5.000 νέοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα προκαλέσει κανένα νέο κόστος στην επιχείρηση αφού το κόστος των υπερωριών (που πληρώνει τώρα η ΔΕΗ λόγω των ελλείψεων προσωπικού) ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση του νέου Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου Αρθούρου Ζερβού γιατί δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την πιεστική ανάγκη για νέο προσωπικό προκειμένου η ΔΕΗ να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα και ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Όσο για τα προνόμια των εργαζομένων στα οποία αναφέρεται ο κ. Μάνος θα του έλεγα να επισκεφθεί μια φορά τα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Μεγαλόπολη ή να παρακολουθήσει τους εναερίτες συναδέλφους μου που εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από καύσωνα ή ψύχος στους πυλώνες μεταφοράς.

Κύριε Διευθυντά,

Δεν με εξέπληξαν οι θέσεις του κ.Μάνου. Ο κ.Μάνος ταξικά είναι στην απέναντι πλευρά. Δεν ήταν ποτέ με τους εργαζόμενους. Άλλωστε πέρα από εκφραστής των συμφερόντων της άρχουσας τάξης ήταν και ο ίδιος βιομήχανος.

Μάλλον οι φόβοι που εκφράζει είναι απότοκος της δικής του πολιτείας. Γιατί ίσως θα πρέπει να θυμίσετε ότι επί των ημερών του κ.Μάνου προσελήφθηκαν στη ΔΕΗ , πέρα από κάθε διαγωνιστική διαδικασία, 7.000 άνθρωποι.

Καπέλλας Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: