Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τα 28 δις που χορήγησε το Ελληνικό Δημόσιο.... έκαναν την δουλειά για την οποία βγήκαν από τα Κρατικά Ταμεία?....


Οι ελληνικές τράπεζες ακόμη και σήμερα αυξάνουν συστηματικά το κόστος του χρήματος εις βάρος των πολιτών μεταφέροντας ουσιαστικά στους δανειολήπτες τις επιπτώσεις της κρίσης.

-Το καπέλο των τραπεζών για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αναχρηματοδοτήσουν τις οφειλές τους φτάνει ή και ξεπερνά το 4% πάνω από το διατραπεζικό επιτόκιο. Περιλαμβανομένης και της εισφοράς του 0,6%, το τελικό κόστος του χρήματος φτάνει ακόμα και το 10%, στραγγαλίζοντας δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναγκάζονται να πληρώσουν χρυσή τη ρευστότητά τους.
-Επιτόκια-ρεκόρ που θυμίζουν άλλες, προ ευρώ, εποχές ισχύουν στις πιστωτικές κάρτες. Μαζί με τις ετήσιες συνδρομές, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 50 ευρώ, η Συνολική Ετήσια Πραγματική Επιβάρυνση ξεπερνά ακόμα και το 22%!
-Από τους 10 που ζητούν χορήγηση δανείου θα πάρουν μόλις οι 3-4 και αυτοί με μεγάλη δυσκολία...
Και το ερώτημα μπαίνει αμείλικτα ΤΩΡΑ.!!!Τα 28 δις που χορήγησε το Ελληνικό Δημόσιο έκαναν την δουλειά για την οποία βγήκαν από τα Κρατικά Ταμεία?........ΟΧΙ!!!!
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ αφήσαμε και συνεχίζουμε να αφήνουμε το Ταχ. Ταμιευτήριο και η Αγροτική που είναι οι Κρατικές Τράπεζες να παίζουν και αυτές το παιχνίδι των Ιδιωτών??..
Σύντροφοι εγώ γνωρίζω ότι Σοσιαλισμός είναι...ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ME THN ENNOIA OTI ΒΑΖΟYN ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!!.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ.. ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!!
Απαιτείται τώρα να γίνει άμεσος επανακαθορισμός της σχέσης κράτους και αγοράς.!!!
Καπέλλας Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: