Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: Ζητάμε ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ..!!

Ζητάμε ένα Συνέδριο για να συζητήσουμε από την αρχή τα του οίκου μας, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς αποκλεισμούς.
Ζητάμε ένα Συνέδριο για να ματώσουμε αλλά να δώσουμε ξανά όραμα και προοπτική σε αυτούς που μας ακολούθησαν και μας εμπιστεύτηκαν.
Ζητάμε ένα Συνέδριο για να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε αλλά να διασφαλίσουμε τις πολιτικές προϋποθέσεις της ενότητας μας.
Ζητάμε ένα Συνέδριο για να εξετάσουμε πως το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να απαντήσουμε με προοδευτικούς όρους στο ερώτημα τι είμαστε, ποιους εκφράζουμε, τι θέλουμε, πως θα το πετύχουμε.
Ζητάμε ένα Συνέδριο με στόχο να ανασυστήσουμε το Κόμμα μας ως σοσιαλιστικό Κίνημα της σύγχρονης εποχής, της θεσμικής λειτουργίας, της αποτελεσματικής διακυβέρνησης της χώρας, μακριά και έξω από τις επιταγές του ΔΝΤ.
Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι σε διαδικασία σύγκρουσης με το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την ανοχή στις πολιτικές που διαμορφώνουν τις διεθνείς σχέσεις, την φτώχεια, τη μιζέρια, την απογοήτευση.
Σε αυτό το Συνέδριο ή θα επικρατήσουν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ ή θα επιβιώσουν οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πρακτικές.
Όσοι θεωρούν ότι στη σύγχρονη κοινωνία μπορούν να παντρέψουν τη σοσιαλιστική προοπτική με το νεοφιλελευθερισμό και το μονεταρισμό, δεν είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου αλλά είναι επικίνδυνοι και για το λαό και για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: