Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περαίωση: Το… “νομοσχέδιο της οργής” για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…

Νέες βολές εξαπέλυσαν σήμερα σε δημόσιες τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εναντίον της περαίωσης.
Ξεχωρίζει ίσως ανάμεσα σε αυτές η δήλωση του βουλευτή Ν. Σαλαγιάννη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κανάλι 1». «Δεν συμφωνώ με καμία περαίωση. Είμαστε αντίθετοι και οργισμένοι με τέτοιες πολιτικές. Ως συνειδητά στρατευμένοι στη μάχη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε». Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ευθέως συσχετισμό με την πρακτική της κυβέρνησης για το μνημόνιο. «Δεν πρέπει κανένας να μας οδηγεί ασυλλόγιστα σε διλήμματα όπως το ή ψηφίζεις ή χρεοκοπεί ο τόπος ούτε να απαντάμε σε αυτά με τρόπο που να ταπεινώνει τους έντιμους πολίτες» ανέφερε. Στην ίδια κατεύθυνση πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να απαξιώσουμε το οικονομικό επιτελείο αλλά δεν είμαστε αποφασισμένοι να τα τρώμε όλα χωρίς να μιλάμε»!
Επικριτικός ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, μιλώντας στον «Φλας».
«… Το μέτρο αυτό δεν έρχεται να εξυγιάνει το φορολογικό μας σύστημα, δεν ήρθε δηλαδή να βάλει την κόκκινη γραμμή όπως έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη με το χτες. Περισσότερο έρχεται να λύσει άμεσα δημοσιονομικά προβλήματα και κυρίως εισπρακτικά. Είναι ένα αναγκαίο κακό, είναι ένα εισπρακτικό νομοσχέδιο, που κατά τη γνώμη μου είναι και άδικο γιατί οξύνει και διευρύνει τις φορολογικές ανισότητες, επιβραβεύει τους φοροφυγάδες».
Πιο προσεκτικός στην διατύπωση αλλά σαφώς επικριτικός επίσης, ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Μ. Παπαϊωάννου, στον «Βήμα 99,5». «Είναι μια άδικη διαδικασία, όχι μόνο η διαδικασία αλλά και η ουσία της περαίωσης. Σας θυμίζω ότι εγώ κάποτε ήμουν Υπουργός Εργασίας και είχα φέρει ως μόνιμη επιλογή να έχουμε μόνιμο και σταθερό πλαίσιο εξόφλησης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, το άλλαξε μετά η Νέα Δημοκρατία, το κακοποίησαν γιατί στέλνει κακά μηνύματα στους καλοπληρωτές και στους ανθρώπους που θέλουν να είναι συνεπείς με τον νόμο» υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου.
Πηγή: star.gr
zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: