Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αν ήμουν Βενεζουελάνος

τoυ Fidel Castro
Αύριο είναι μία σημαντική ημέρα για τη Βενεζουέλα. Διεξάγονται οι εκλογές για τις 165 έδρες του Κοινοβουλίου και γύρω από αυτό το ιστορικό γεγονός διεξάγεται μία ιστορική μάχη...

Δεν θα μιλήσω για την εμπειρία που έχει βιώσει η Κούβα – τα πενήντα χρόνια ηρωικής αντίστασης ενάντια στον αποκλεισμό και τα ειδεχθή εγκλήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ μιλούν από μόνα τους. 
Θα σας πω απλά τι θα έκανα αν ήμουν Βενεζουελάνος.
Θα αντιμετώπιζα τις βροχές και δεν θα επέτρεπα στην αυτοκρατορία να επωφεληθεί από αυτές. Θα πολεμούσα μαζί με τους γείτονες και την οικογένειά μου να προστατεύσω ανθρώπους και ιδιοκτησίες, αλλά δεν θα ξεχνούσα να ψηφίσω, θεωρώντας ότι κάνω ένα ιερό καθήκον – οποιαδήποτε ώρα, πριν από τη βροχή, κατά τη διάρκειά της ή μετά, στο βαθμό που θα υπήρχε ένα ανοικτό εκλογικό κέντρο.

Αυτές οι εκλογές είναι τεράστιας σημασίας και η αυτοκρατορία το γνωρίζει. Θέλει να αποδυναμώσει την επανάσταση, να μειώσει την ικανότητά της να μάχεται, να της στερήσει την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής για να διευκολύνει τα αντεπαναστατικά της σχέδια, διευρύνοντας τη συκοφαντική μιντιακή της καμπάνια και περικυκλώνοντας τη Βενεζουέλα με στρατιωτικές βάσεις – μία συνεχής περικύκλωση με τα θανατηφόρα όπλα της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών και της βίας.

Αν υπάρχουν λάθη, δεν θα αφήσω ποτέ την ευκαιρία που προσφέρει η επανάσταση για επιδιόρθωση και υπέρβαση των εμποδίων.

Αν ήμουν Βενεζουελάνος, ακόμη και κάτω από αστραπές και κεραυνούς θα πολεμούσα μέχρις εσχάτων για να μετατρέψω την 26η Σεπτεμβρίου σε μία μεγάλη νίκη.
Πηγή:Monthly Review
afterhistory 

Δεν υπάρχουν σχόλια: