Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΡΗΓΚΑΝ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«To 1987 ο Ρέιγκαν ήθελε να νοθεύσει τις εκλογές στην Ελλάδα αλλά οι σύμβουλοι του υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικά , περιθώρια για παιχνίδια με το ελληνικό σύνταγμα. Ο Ρέιγκαν για ν΄ απαλλαγεί  από τον ατίθασο σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου σκέφτηκε ......
να δημιουργήσει ελληνοτουρκική κρίση με αφορμή τα πετρέλαια του Αιγαίου.
Όμως η Ελλάδα προετοιμάστηκε έγκαιρα σχεδόν μισό χρόνο πριν την κρίση.Όταν οι Τούρκοι έβγαλαν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο  για δήθεν έρευνες ,ο Παπανδρέου κατέβασε το διακόπτη του ρεύματος στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Οι τηλεπικοινωνίες της  αμερικανικής κατασκοπίας τυφλώθηκαν. Η πολεμική αεροπορία της Ελλάδας ήταν έτοιμη για δράση με πλήρως εξοπλισμένα  αεροπλάνα .
Ο Ζίβκοφ ηγέτης της Βουλγαρίας έβγαλε τα τανκς στα σύνορα με την Τουρκία. Το πολεμικό ναυτικό ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα. Οι Τούρκοι  και οι Αμερικανοί είδαν, ότι το παιχνίδι θα παιζόταν με τους κανόνες του Παπανδρέου κι έκαναν πίσω. Το ΣΙΣΜΙΚ  αποσύρθηκε. Ο Τούρκος πρόεδρος μπήκε σε κλινική του Χιούστον με καρδιολογικά προβλήματα »
Το κείμενο είναι απόσπασμα από άρθρο του Τζον Χέλμορ στο «The Russia Journal που αναδημοσιεύθηκε από το Μακεδονικό πρακτορείο το 2004. Ο Χέλμορ είναι δημοσιογράφος  που είχε συνεργαστεί με την κυβέρνηση Κάρτερ καθώς και με ευρωπαϊκές και Ασιατικές κυβερνήσεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προφανώς οι τηλεπικοινωνίες δεν κόβονται κατεβάζοντας ένα διακόπτη. Αυτό που είχε γίνει ήταν να τοποθετηθούν  Έλληνες αξιωματικοί στις αμερικανικές εγκαταστάσεις, βάσει και της συμφωνίας που υπήρχε .Ο Ζίβκοφ συμφώνησε, ύστερα από ταξίδι αστραπή του τότε υπουργού εξωτερικών Κάρολου Παπούλια. Μάλιστα είπε, ότι μπορούν ν΄ αποσύρουν όλα τα στρατεύματα από τη σύνορα με τη Βουλγαρία , γιατί δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος από τη χώρα του. Το ναυτικό είχε βγάλει όλα του τα πλοία στι Αιγαίο και όντως τα αεροπλάνα ήταν σε ετοιμότητα τριών λεπτών. Πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ο Εβρέν ,πρωθυπουργός ο ορθολογιστής Οζάλ, που έλειπε  για λόγους υγείας στο εξωτερικό.Διαφωνούσε απόλυτα με όσα συνέβαιναν και προσπαθούσε ν αποτρέψει τη σύγκρουση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μπλόφαρε. Ο στρατός και κυρίως το ναυτικό είχαν εντολές και κανόνες εμπλοκής.
mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: