Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ !...

Σήμερα κλείνεις τη συμφωνία και ταυτόχρονα τον κύκλο σου Ανδρέα. Καλός Δήμαρχος, πλέον, άντε και περιφερειάρχης !...
Το ασφαλιστικό είναι χρόνιο και ακανθώδες πρόβλημα, πέρασε από σαράντα κύματα, μελετήθηκε από …σαράντα επιτροπές, άλλαξε με …σαράντα νόμους και νομοσχέδια, έφαγε …τριάντα εννιά υφυπουργούς και υπουργούς : ο τεσσαρακοστός θάσαι εσύ !
Πίστεψες πως η όλη αναμπουμπούλα βοηθάει και ξετύλιξες τον αμοραλισμό σου, (αμοραλισμός : το ύστερο στάδιο του εκσυγχρονισμού…), σ΄ όλο του το μεγαλείο, επιλέγοντας τον μονόπλευρο και αδίστακτο σφαγιασμό, κάθε κατάκτησης και κάθε δικαιώματος, του έλληνα εργαζόμενου στην αξιοπρεπή σύνταξη !
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεις το «έργο σου», βάζοντας την ταφόπλακα στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, κόβοντας συντάξεις, προσθέτοντας χρόνια, αυξάνοντας εισφορές, (και μην τολμήσεις να βγεις και να πεις πως δεν τις αυξάνεις !...), κι ανοίγοντας το δρόμο για την επιδρομή των ιδιωτικών εταιρειών !
Δεν πάνε, παρά λίγοι μήνες, που τάλεγες διαφορετικά, ως προς τα αίτια των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού συστήματος, (για να μην πάω τι έλεγες κι εσύ και οι άλλοι σύντροφοι, πριν γίνετε κυβερνητικοί…). Η χρόνια λεηλασία των αποθεματικών του, οι τεράστιες απώλειες από την εισφοροδιαφυγή, ο πολυκερματισμός, με τα πολλά συμβούλια και τα πολλά έξοδα, η μη σωστή εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων, η δράση των κλεφτών και των λαμογιών !...
Όλα αυτά, πήγαν στράφι, ε ; Όλα ξεχάστηκαν και τα τρία ΔΕΝ, έγιναν τρία ΝΑΙ : στη μείωση των συντάξεων, (τι μείωση πετσόκομμα είναι !...), στην αύξηση των ορίων ηλικίας, (άντε και καλά 70 !...), στην αύξηση των εισφορών, (για 40 χρόνια πια !...).
Ανδρέα Λοβέρδο, μπορεί, εν μέρει νάταν γραφτό, πλην όμως συνετέλεσες κι εσύ, καθοριστικά, σ΄ αυτή την εξέλιξη : θάσαι, ο πρώτος «ψεύτης τσοπάνος», (ξέρεις εκείνος με το «λύκος στα πρόβατα»…), που θα φαγωθεί, αυτός, από το «λύκο» κι όχι τα πρόβατά του !

Δεν υπάρχουν σχόλια: