Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

65 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η φλογερή καρδιά του Καπετάνιου μας Άρη Βελουχιώτη

Στις 16 Ιουνίου συμπληρώνονται 65 χρόνια από τότε που έπαψε να χτυπά η φλογερή καρδιά του. 
Η επέτειος είναι μια αφορμή μνήμης και τιμής για την προσωπικότητα και την προσφορά του. Ο Άρης Βελουχιώτης, το πραγματικό του όνομα ήταν Θανάσης Κλάρας, γεννήθηκε στη Λαμία το 1905 και ήταν γιος εύπορου δικηγόρου και μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια με πνευματική καλλιέργεια και παράδοση στους αγώνες για τη λευτεριά. Από έφηβος γνωρίστηκε με τους προοδευτικούς κύκλους και πολύ νέος έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από νωρίς στην υπηρεσία του λαού 
Το 1922 αποφοίτησε από το Ανώτερο Τμήμα της «Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής» και διορίζεται γεωπόνος στη Δράμα και στα Τρίκαλα.
Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα της εθνικής αντίστασης με τεράστια λαϊκή απήχηση και ήρωας εφάμιλλος των ηρώων του '21. 
Υπό την καθοδήγησή του ο ΕΛΛΑΣ γιγαντώθηκε κι έδωσε έναν απαράμιλλο αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων Όμως η επίσημη Ελλάδα προτίμησε επί χρόνια μετά να κρύβει ή να συκοφαντεί το μαζικότερο αντιστασιακό κίνημα της Ευρώπης. !!!
Επίσης στα ιστορικά του ΚΚΕ δεν υπάρχουν οι ηγέτες του αντάρτικου κινήματος και λιβανίζονται αυτοί που το κατακρεούργησαν
Ο Βελουχιώτης ήταν και παρέμεινε ως το θάνατό του αδιάλλακτος εχθρός των ξένων κατακτητών και των μονίμων συνεργατών τους και κτύπησε αμείλικτα την εθνοπροδοσία, γι' αυτό αγαπήθηκε τόσο πολύ από το λαό και μισήθηκε άγρια από τους προδότες. Ο μεγάλος ποιητής Κώστας Βάρναλης (1965), στο ββλίο του Πάνου Λαγδά, ‘ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ έγραψε: «Θρυλικός ο Άρης
Βελουχιώτης Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του Αγώνα, κι η τελευταία πνοή.
Ο Άρης είχε πολλούς εχθρούς μέσα στο κόμμα και έξω απ’αυτό.... Οι πιό επικίνδυνοι όμως απεδίχθησαν οι εντός του κόμματος. 
Σήμερα, εξήνταπεντε χρόνια μετά τον θάνατο του συνεχίζουν να είναι πολλοί αυτοί που αγωνίζονται γιά να σβύσουν τη μνήμη του... Δεν γνωρίζουν όμως ότι τίποτα δεν μπορεί να σβύσει την μνήμη αυτών που έγραψαν ιστορία.
Κι’ ο Άρης έχει γράψει ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: