Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Οι μεταπολεμικές κατακτήσεις...

ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ΔΝΤ επιβάλλει σ' όλες τις χώρες τον βηματισμό της χήνας για να περάσει το 4ο οικονομικό Ράιχ. 
ΟΧΙ απλώς μείωση των ελλειμμάτων αλλά και έλεγχο των προϋπολογισμών όλων των ευρωπαϊκών κρατών από την Κομισιόν απαιτούν μέσω του ΔΝΤ οι Γερμαναράδες, οι οποίοι προχωράνε σε περικοπές 80 δισ., απολύσεις 10.000 δημόσιων υπαλλήλων και ξου-ξου-ξου 40.000 στρατιώτες.
ΠΩΣ το έλεγε το τελευταίο προεκλογικό συνθηματάκι των Γερμανών Πρασίνων: «Βοηθώντας την Ελλάδα προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία». Να το τώρα...
«ΟΙ προθέσεις φαίνονται. Επιδιώκουν να τα πάρουν πάλι απ' τους φτωχούς, ενώ δεν θα θίξουν καθόλου τους πλούσιους», δήλωσε ο Μίχαελ Ζόμερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γερμανικών συνδικάτων, και ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν.
ΚΑΠΟΙΟΣ είπε πως η κρίση είναι δημοκρατική... Δεν χτυπάει μόνο τους φτωχούς αλλά και τους πλούσιους. Με την έννοια ότι ο μεγάλος πλούτος μπορεί ν' αλλάξει τώρα πιο εύκολα χέρια. Οχι βεβαίως ότι θα γίνει αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ασθενεστέρων. Ακριβώς το αντίθετο!
ΠΟΛΛΑ απ' τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που προτείνονται απ' το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν είναι ολοφάνερο πως δεν στοχεύουν στο δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά δράττονται της ευκαιρίας και της αναμπουμπούλας για να καταπατήσουν όλες τις μεταπολεμικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα. Για να ξεθεμελιώσουν το ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας. Μειώνοντας το κόστος εργασίας και τις κοινωνικές παροχές, εξασφαλίζουν για την επόμενη μέρα της κρίσης μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στο διεθνές κεφάλαιο.
ΔΕΝ πρόκειται μόνο για προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης χρέους μέσω δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά συγχρόνως και για τη μεγαλύτερη μεταπολεμική απόπειρα διεύρυνσης του χάσματος ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς. Ανάμεσα στις πλούσιες και στις φτωχές χώρες, ανάμεσα στην άρχουσα τάξη και στα κατώτερα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρα. Με κεντρική στόχευση τη συντριβή και προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης.
ΓΙΑ την Ελλάδα οι ορέξεις τους είναι να μας κάνουν Μολδαβία, Γεωργία! Ούτε καν Ουγγαρία. Θέλουν να μειωθεί το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης περισσότερο απ' το 50% και αδιαφορούν αν μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς που εκδιώκεται απ' την αγορά εργασίας οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Η σημαντικότερη νέα εξέλιξη, η οποία αποκαλύπτει τις άγριες προθέσεις που υπάρχουν, είναι η πρόβλεψη από το ΔΝΤ για αποβολή απ' την ευρωζώνη κάθε απείθαρχου κράτους.
ΟΠΟΙΟΣ δεν καταφέρει να πιάσει τους στόχους λιτότητας που θα του επιβάλουν, αποβάλλεται! Κάτι που δεν υπήρχε στη συνθήκη της Λισαβόνας. Εκεί γράφει πως εξετάζεται ένα τέτοιο αίτημα μόνο αν το ζητήσει κάποια χώρα οικειοθελώς...
ΓΙΑ ποιον χτυπάει η καμπάνα; Πρώτα απ' όλους για μας. Τη μια μέρα θα ψηφιστεί η «πρόβλεψη αποβολής» και την άλλη θα μας πετάξουν έξω. Το πιθανότερο είναι, πολύ σύντομα, κάποιο πρωί να επιστρέψουμε στη δραχμή. Η οποία 50% θα υποτιμηθεί. Στο εξωτερικό η Ελλάδα θα συναλλάσσεται με ευρώ και η δραχμή θα ισχύει μόνο στο εσωτερικό.
ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ να γίνουμε Μολδαβία, Γεωργία! Ούτε καν Ουγγαρία. Μ' αυτό τον τρόπο θα γίνουμε τουλάχιστον 50% φτωχότεροι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε για να δούμε πώς θ' αντιδράσουμε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: