Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ «ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»!
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ!

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας, βαίνει προς απαράδεκτη εκμίσθωση ή πώληση το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Την ίδια ώρα, επίσης, με άλλη διάταξη του ίδιου εφαρμοστικού νομοσχεδίου, το υπό πώληση «Ερρίκος Ντυνάν» διασυνδέεται υπό ενιαία διοίκηση, που ορίζεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό του γνωστού κ. Μαρτίνη και υπό τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με το νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ.
Με αυτό τον τρόπο, το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» περνάει απευθείας σε ιδιωτική διαχείριση και λειτουργία, με άγνωστη την τύχη των εργαζόμενων σε αυτό.
Σχολιαστές του χώρου της Υγείας τόνιζαν ότι ο «Ερυθρός Σταυρός» είναι το πρώτο νοσοκομείο του ΕΣΥ, στο οποίο η διοίκηση δεν θα ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, θα είναι παράρτημα του πωληθέντος «Ερρίκος Ντυνάν» και θα διοικείται στην ουσία από ιδιωτικά συμφέροντα!! Οι ίδιοι σχολιαστές τόνιζαν ότι, με αυτή την πραξικοπηματική νομοθετική διαδικασία, η οποία συνιστά και αντισυνταγματική σκανδαλώδη μεθόδευση, αφ’ ενός, πωλείται «κοψοχρονιά» το «Ερρίκος Ντυνάν» και αφ’ ετέρου, ανοίγεται ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, με «ξεκρέμαστους» τους εργαζόμενους!

Αυτή την ώρα η ενωμένη υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα, σε ότι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γίνεται επείγουσα ανάγκη «ζωής και θανάτου» για όλο τον ελληνικό λαό.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του ιστορικού νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»


Η πρώτη ιδιωτικοποίηση νοσοκομείου του ΕΣΥ, μέσω του κατεπείγοντος!

Με μια αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική διάταξη περνάει την Τετάρτη 29/2/2012, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στον Εφαρμοστικό Νόμο για την Υγεία, η εφαρμογή της πρώτης ιδιωτικοποίησης δημόσιου νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Με το προτεινόμενο άρθρο 33 του Σχεδίου Νόμου, επιχειρείται η συνένωση του δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ερυθρός Σταυρός» με το Ιδιωτικού Δικαίου ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», κάτω από μία ενιαία διοίκηση, η οποία θα ορίζεται αποκλειστικά από το σωματείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Με τη σκανδαλώδη αυτή διάταξη, ανοίγει ο δρόμος του διοικητικού και επιχειρησιακού ελέγχου των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, μέσω αυτής της συνένωσης, από τη μια πλευρά, το Δημόσιο αναλαμβάνει την ενίσχυση και τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών νοσοκομείων (εν προκειμένω το τεράστιο χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων του «Ερρίκος Ντυνάν») και από την άλλη πλευρά, συντελείται η απώλεια δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και δημόσιων επενδύσεων. Η συνένωση καταργεί άμεσα τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας, αίρει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ΕΣΥ.
iskra. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: