Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΔΕΗ: Θα πουληθούν υδροηλεκτρικοί σταθμοί, δεν ξέρουν ποιους

Β.Π. Το μεγάλο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία ξεκινάει...τα αρπακτικά καραδοκούν!! μα δεν ξέρουν πως τον πρώτο λόγο τον έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που θα την υπερασπιστούν έως τελικής πτώσης!
Λίστα με τους προς πώληση υδροηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ δεν υπάρχει, αλλά σταθμοί θα πουληθούν, ήταν η απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην Ηρώ Διώτη. "Η πώληση υδροηλεκτρικού σταθμού σε ιδιώτες σημαίνει ότι οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε μία επιπλέον θέση μάχης", τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υφυπουργός αφού διέψευσε ότι το ΥΠΕΚΑ έχει λίστα με σταθμούς που θα πωληθούν, ανακοίνωσε ότι "οι όποιες επιλογές γίνουν από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, θα προκύψουν μετά από εισήγηση που θα κάνουν οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης".
Ο Γ. Μανιάτης κινήθηκε στη λογική της δημιουργίας "μικρής ΔΕΗ", που σημαίνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να έχει "ισορροπημένο και ανταγωνιστικό ενεργειακό μείγμα", δηλαδή "και νερό, και λιγνίτη, και φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Σήμερα η ΔΕΗ ελέγχει το 99% της λιανικής αγοράς και το 70% της χονδρεμπορικής, ενώ είναι η μόνη εταιρεία που έχει λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, αλλά αυτό το μοντέλο (που ισχύει στη Γαλλία) δεν το θέλει η κυβέρνηση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι η ιδιωτικοποίηση θα καταστήσει ακριβή την ενέργεια.
Η Ηρώ Διώτη έθεσε το ειδικό θέμα του υδροηλεκτρικού σταθμού στη λίμνη Πλαστήρα, επισημαίνοντας ότι "όποιος ελέγχει τον σταθμό, ελέγχει όλο τον φυσικό πόρο" και ζήτησε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη άρδευση και ύδρευση του θεσσαλικού κάμπου και να διασφαλιστούν χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές οικιακού και αγροτικού ρεύματος. Ο Γ. Μανιάτης απάντησε ότι οι τότε ιδιοκτήτες της περιοχής αποζημιώθηκαν, ότι θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες αν ιδιωτικοποιηθεί και ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με τον σημερινό.
avgi 

Δεν υπάρχουν σχόλια: