Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ. - Χαίρε θράσος απύθμενο..!

 Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει νέα σαρωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, μέτρα που αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα που με αγώνες και αίμα έχουν κατακτηθεί.
             Ελάχιστες ώρες πριν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ανοίξει τα χαρτιά της, για τα μεγάλα θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον και την πορεία της Επιχείρησης.
            Την στιγμή που η κοινωνία αναζητά όραμα και ελπίδα, για να ανακοπεί η αντιλαϊκή καταιγίδα των Μνημονίων και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας προετοιμάζεται για γενικό ξεσηκωμό και αντεπίθεση.
             Ετούτη την κρίσιμη ώρα επιλέγουν ως την καταλληλότερη, κάποιοι  όψιμοι αγωνιστές της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ για να ξιφουλκήσουν σε βάρος της Ομοσπονδίας και να κάνουν την λάντζα της κυβέρνησης και των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.

            Οι σειρήνες των εφήμερων εντυπώσεων, με γνώμονα το συμφέρον της Παράταξης τους, μη έχοντας τι άλλο να επιδείξουν, βάλλουν επί δικαίων και αδικών  ρίχνοντας για τα καλά νερό στο μύλο του διχασμού.
            Με σωρεία ανακοινώσεων που τάχα εκφράζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων, εκτοξεύουν λάσπη και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος θεσμών και προσώπων, καταφέρνοντας έτσι καίριο πλήγμα στην εικόνα και την συνοχή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

           Σεβαστή η κριτική και καλώς να γίνεται. Όμως ποιά κριτική συνάδελφοι ; Μια καλόπιστη κριτική στη βάση θέσεων και επιχειρημάτων ή μια κριτική της ισοπέδωσης και του μηδενισμού ;
           Υπάρχει αντίλογος. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια τεράστιο έργο και μεγάλη προσφορά, γεγονός που το καταξίωσε στην συνείδηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
              Είναι τυχαίο συνάδελφοι της ΔΑΚΕ που σήμερα η Ομοσπονδία μας αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους ως η μόνη δύναμη που στέκεται στα πόδια της ;
             Όσο κι αν προσπαθείτε, δεν αλλοιώνεται η πραγματικότητα. Η μόνη φωνή που ακούγεται, η μόνη δύναμη που ορθώνει ανάστημα, η μόνη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που προβάλει σήμερα ως αντίπαλο δέος στις κυβερνητικές επιλογές του μνημονίου, είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
            Και η Ομοσπονδία είμαστε εμείς. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που μέσα από τους αγώνες και την πάλη μας, καταφέραμε, κόντρα στις πολιτικές και τα συμφέροντα, να κρατήσουμε όρθια την Επιχείρηση και να διασφαλίσουμε μέχρι και σήμερα την εργασιακή μας υπόσταση.

Γιατί λοιπόν προβάλλετε την άρνηση και δεν προβάλλετε τους αγώνες και την προσπάθεια της Ομοσπονδίας ;
Γιατί απαξιώνετε την δράση της, σπέρνοντας σύγχυση και ηττοπάθεια στους εργαζόμενους ;

          Ο λαός μας συνηθίζει να λέει «πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς»
             Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εσείς με τόση ευκολία λοιδορείται είναι από τους ελάχιστους που δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβέρνηση και τον πολιτικό του Φορέα, εν αντιθέσει με την δική σας πρακτική  που υποκριτικά προσφέρει άλλοθι στη δήθεν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

            Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει παρών, πρωτοστατεί στις μάχες, εκφράζει δημόσια θέση και λόγο, την ώρα που εσείς συστηματικά κρύβεστε και φυγομαχείτε.

           Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, με ανακοινώσεις και φτηνά επιχειρήματα, «για όλα φταίνε οι άλλοι», δεν παραγράφονται οι αγώνες της Ομοσπονδίας.

Γιατί ξεχνάτε συνάδελφοι ;
Δεν ήταν πρωτεργάτης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις μάχες των μνημονίων ;
Δεν ήταν μπροστά στην μάχη του μεσοπρόθεσμου ;
Δεν ήταν ο βασικός πολέμιος της αντιασφαλιστικής καταιγίδας Λοβέρδου.
Δεν ήταν η μια και μοναδική Ομοσπονδία που αντιστάθηκε στο έκτρωμα του Ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας ;

       Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, oι αγώνες δεν δίνονται στη βάση των προθέσεων.

Σήμερα, που η κυβέρνηση υιοθετεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ποιό είναι το διαφορετικό πλαίσιο, οι εναλλακτικές προτάσεις, οι πρωτοβουλίες, η αγωνιστική δράση της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ;
Σήμερα που το μνημόνιο  και η νέα δανειακή σύμβαση  οδηγούν τη χώρα και το λαό της, στην φτώχεια και την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, γιατί κωφεύει, γιατί κρύβετε, γιατί δεν βγαίνει μπροστά η «αντιπολιτευόμενη» ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ;
Γιατί παραμένει προκλητικά απαθής στις αντιλαϊκές επιθέσεις, ποιός την εμποδίζει να δραστηριοποιηθεί ;

          Έχετε ασθενή μνήμη. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν, είναι και παραμένει η αιχμή του δόρατος για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, ενάντια σε κάθε επιβολή των εθνικών και υπερεθνικών,  εταίρων και δανειστών.
         Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο και προοπτική στους εργαζόμενους, την Επιχείρηση, την κοινωνία.
         Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, το συνδικάτο είναι πάνω από πρόσωπα και ηγεσίες. Είναι θεσµός που κατοχυρώθηκε µε αιµατηρούς αγώνες και οφείλουµε όλοι να το διαφυλάξουµε.
        Η «ταμπελοποίηση» και ο διαχωρισμός δεν έχουν θέση στο ταξικό κίνημα. Δεν ωφελούν τους εργαζόμενους, πάρα μόνο τους υστερόβουλους που προσδοκούν κέρδη μέσα από την άρνηση και τον αποπροσανατολισμό.
          Στέλνουμε ξανά και ξανά  το μήνυμα πως η ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων είναι η δύναμη μας.  Αποτελεί χρέος έναντι στην ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του κινήματος.
         Υπέρτατο χρέος μας έναντι των συναδέλφων, έναντι της προοπτικής για ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον.
          Με ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε την πορεία μας, απορρίπτοντας παντός είδους ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: