Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κι άλλο "ψαλίδι" στους μισθούς μετά τις εκλογές

Για την περαιτέρω περικοπή στους μισθούς, που θα αποφασίσει το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές, προϊδέασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, συνδέοντας το ζήτημα με την ανταγωνιστικότητα. Όσον αφορά στην οριστικοποίηση της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών, η κυβέρνηση συνεχίζει να τις συναρτά με το νομοθετικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου έρχεται ένα βήμα πιο κοντά μετά και τη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος των οδηγών ταξί. Ειδικότερα, ερωτηθείς (Ράδιο 9) εάν μία συζήτηση σύγκρισης του μισθολογικού επιπέδου μεταφράζεται σε μέτρα μετά από λίγο, ο Π. Καψής τόνισε:
"Προφανώς μεταφράζεται σε μέτρα. Το πρόβλημά μας είναι αν θέλουμε ή όχι να είμαστε ανταγωνιστικοί". Με το ίδιο σκεπτικό ανέφερε ότι υπάρχουν τομείς που δεν είναι ανταγωνιστικοί και πως άρα "μέχρι να αυξήσουν την παραγωγικότητα είναι προτιμότερο να μειωθούν οι μισθοί για να σώσουν τις θέσεις εργασίας". Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως "ή θα είμαστε παραγωγικοί και θα έχουμε υψηλούς μισθούς ή δεν θα είμαστε παραγωγικοί και θα έχουμε χαμηλούς μισθούς" και ότι..
"είναι σύνθεση κόστους και παραγωγικότητας". Επιπλέον, ανέφερε ότι "βέβαια" θα μειωθούν οι μισθοί "σε πολλές επιχειρήσεις" και πως αυτό γίνεται σε πολλούς τομείς "για να σωθούν θέσεις εργασίας".
Όσον αφορά στο θέμα των εκλογών, κληθείς να ερμηνεύσει την αναφορά του Λ. Παπαδήμου που συνέστησε "υπομονή", ο Π. Καψής είπε ότι "ασχολούμαστε με ένα ζήτημα που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, μία εβδομάδα πριν ή μία εβδομάδα μετά". Είπε ακόμη ότι "υπάρχουν κάποια νομοσχέδια που πρέπει να περάσουμε" και ότι "αυτό συνεπάγεται ότι η Βουλή θα πρέπει να μείνει ανοικτή για ένα συγκεκριμένο διάστημα". Πρόσθεσε δε ότι αυτός ο προγραμματισμός γίνεται "για να δούμε πότε μπορεί να κλείσει η Βουλή και μετά πόσο διάστημα μένει για να κάνουμε τις εκλογές".
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: