Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ο Σαμαράς έχει κολλήσει στην ιδέα της αυτοδυναμίας του κόμματός του –μ' αυτή κοιμάται και μ' αυτή ξυπνάει. Ξαναμαζεύει στο κόμμα τους γιαλαντζί αντάρτες, οργανώνει επιχείρηση συσπείρωσης της διαλυμένης κομματικής βάσης, φόρεσε ένα ύφος προεκλογικής σιγουριάς για την επιτυχία του μεγάλου στόχου. Γιατί όχι; Στο κάτω-κάτω είναι γνωστό ότι στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης περνάει πολύ το γνωστό απόφθεγμα, πως όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχει.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια το σύμπαν δεν αποφάσισε ακόμα να δώσει ένα χεράκι στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, ένα σύμπαν ετερόκλητο συνωμοτεί για να του χαλάσει τη δουλειά. Ο Καμένος φερ' ειπείν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ρωμαλέος και ευτραφής, κόβοντας από το πρώην κόμμα του όχι μόνο ψήφους, αλλά και φτερά και πούπουλα. Ο ΛΑΟΣ κάνει από τη δική του πλευρά ότι είναι δυνατό για να μην επιτρέψει διαρροή ψήφων προς τη ΝΔ, από την τρύπα που άνοιξαν ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. Και η Χρυσή Αυγή ακόμα, νόθο παιδί της δεξιάς, εμφανίζεται να της αρπάζει μερικά κομμάτια.

Πώς λοιπόν θα φτάσει στη βρύση της αυτοδυναμίας και θα πιει το νερό που τόσα χρόνια ονειρεύεται ; Το σκέφτηκε από δω, το σκέφτηκε από κει, και κατέληξε φαίνεται σε μια συνταγή που τα παλιά χρόνια ωφέλησε και πολύ μάλιστα την παράταξή του: χτυπώντας την αριστερά. Έτσι και τους ακραίους του χώρου του μπορεί να προσελκύσει, και τους φοβισμένους νοικοκυραίους να μαζέψει κάτω από τη στέγη του, και διαρροές ψήφων προς τα αριστερά να αποτρέψει. Αλλά και να εμφανιστεί ο ίδιος ως άντρας με πυγμή, που δε διστάζει να χτυπάει εκεί που άλλοι χάιδευαν για να μην κατηγορηθούν για αντιδραστικοί.

Αυτό το τελευταίο είναι το μυστικό. Ο αρχηγός της ΝΔ έχει βάλει γινάτι να καταγραφεί ως αντιδραστικός, άνθρωπος του νόμου και της τάξης, απηνής διώκτης της κουκούλας, εξολοθρευτής της παράνομης μετανάστευσης απολυμαντής του κέντρου της Αθήνας και άλλων άστεων –ει δυνατόν όλα μαζί. Κάτι μεταξύ εθνικού σημαιοφόρου και πολιτικού σαρκοβόρου, ας πούμε. Πράγμα που όπως έχει αποδειχτεί μπορεί να το κάνει καλά. Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει παρά να είναι ο (πολιτικός) εαυτός του...
Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: