Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Γράφει η Ελένη Δεδούση
‘’ Βασικός κυριαρχικός στόχος του κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης απόξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας από έλεγχο επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του έθνους και στην υπηρεσία του λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σε όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας...’’
ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ
3 Σεπτέμβρη 1974

‘Εχουν περάσει 38 χρόνια από τότε. Οι παραπάνω στόχοι συνεχίζουν να αποτελούν προτάγματα του σήμερα. Πολλά από τα χιλιάδες μέλη και φίλους του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κινήματος το υπηρέτησαμε πιστά και παλέψαμε, παραμερίζοντας προσωπικές επιδιώξεις , ως αγνοί ιδεολόγοι, για να γίνει πράξη το σοσιαλιστικό όραμα.
Για να διατηρηθεί όμως κάτι υγιές απαιτείται ο έλεγχος και η συμμετοχή.Επαναπαυτήκαμε και χαρίσαμε θέσεις σε ανθρώπους που αναδείχθηκαν μέσα από κομματικούς και μη διαφανείς μηχανισμούς, σε ανθρώπους που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα,σε αυτούς που δε γνωρίζουν τι θα πει μάχη για την επιβίωση και αγώνας για την αναζήτηση εργασίας, με αποτέλεσμα όλο αυτό που σήμερα ονομάζουμε ‘’επίσημο’’ ΠΑ.ΣΟ.Κ , να μην είναι σε θέση να αφουγκραστεί και να εκπροσωπήσει τη βάση του.
Το σημερινό ‘’ επίσημο’’ ΠΑ.ΣΟ.Κ , το οποίο στην πλειονότητά του συναποτελείται από ‘’παιδιά’’ τα οποία έχουν ενστερνιστεί τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και φορώντας τη σοσιαλιστική χλαμύδα, κατόρθωσαν, ως πιστοί εκφραστές των διεθνών και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, αφού χρησιμοποίησαν το ψευτοδίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο, να επιβάλλουν αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τα οποία φτωχοποιούν, αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα .

Όλοι αυτοί καπηλεύτηκαν τις ιδέες, τα οράματα, τα σύμβολα και τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς.Στέρησαν από τους νέους την ελπίδα και από τα άλλοτε περήφανα γηρατειά την αξιοπρεπή διαβίωση.

Όλο αυτό όσο και αν μας πονάει, όσο και αν μας πληγώνει δεν πρέπει να μας δημιουργήσει σύνδρομο ηττοπάθειας. Όσο και αν κάποιοι από εμάς νιώθουμε συναισθηματικά εγκλωβισμένοι επιβάλλεται να απαγκιστρωθούμε από τις οποιεσδήποτε κομματικές αγκυλώσεις και συναισθηματισμούς και να προχωρήσουμε μπροστά. Ο εχθρός είναι ένας ,ο νεοφιλελευθερισμός και για να τον αντιμετωπίσουμε πρέπει να τον δούμε όλοι μαζί ενωμένοι κατάματα.

Όσοι και όσες από εμάς μας εμπνέουν ακόμα τα ιδανικά και οι αξίες με τις οποίες ξεκινήσαμε , έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία και στον εαυτό μας ενωθούμε έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε το νέο, το οποίο αποτελεί απαίτηση των καιρών αλλά και θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.
dedousi.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: