Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Επιστολή προς το "Γραμματέα" της απορρύθμισης.

Στις κρίσιμες μέρες που περνάει η χώρα και στις χειρότερες που έρχονται, με την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, δε μπορούμε παρά να θυμηθούμε ένα παλιό μας σύνθημα, που δυστυχώς σήμερα γίνεται πραγματικότητα, ότι δηλαδή " θα είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τη προηγούμενη".
Τα νέα μέτρα που έρχονται, πλήττουν άμεσα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, από τους νέους, τους ανέργους αλλά και γενικότερα τους μη προνομιούχους Έλληνες, όπως έλεγε και ο ιδρυτής του κινήματος.
Ένα κίνημα που ίδρυσε και γαλούχησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το τρίπτυχο, " Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Απελευθέρωση", λέξεις και έννοιες ταυτισμένες με κοινωνικούς αγώνες και νίκες της φοιτητικής και εργατικής τάξης.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις τα τελευταία δύο χρόνια, κεκτημένα δεκαετιών χάνονται και δημιουργούνται κοινωνικές συνθήκες εξαθλίωσης, μιζέριας και χωρίς υπερβολή συνθήκες πείνας.

Σε όλα αυτά παρατηρούμε μία προσπάθεια του "Νέου Μεταρρυθμιστή", Γ.Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. κ. Αλέξανδρου Θεοδωράκου, να μας πείσει πως οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις έρχονται μόνο μέσω της πιστής εφαρμογής των μνημονίων που μας επιβάλλουν.

Μεταρρύθμιση κ. Θεοδωράκο είναι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και 32% για τους νέους μέχρι 25 ετών; Μεταρρύθμιση κ. Θεοδωράκο είναι η μετενέργεια να ισχύει για 3 αντί 6 μήνες; Μεταρρύθμιση κ. Θεοδωράκο είναι η αναθεώρηση με χειρότερους όρους και προϋποθέσεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης ;

Γνωρίζουμε πως εσείς θεωρείται μεταρρύθμιση και συμφωνούσατε στο 80-90% του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που απέχει πολύ από τις βασικές αρχές και θέσεις ιστορικά της οργάνωσης της Π.Α.Σ.Π. .

Τη στάση σας απέναντι στο νομοσχέδιο της "μεταρρυθμίστριας" κας Διαμαντοπούλου που προσπαθήσατε χωρίς τη σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. να υιοθετήσουν οι οργανώσεις, δυστυχώς για εσάς δε τα καταφέρατε και βαδίζατε μόνος σε αυτή τη προσπάθεια.

Ανακύπτει ένα βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί, πώς και με ποιόν τρόπο νομιμοποιείται ο Γ. Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. να συνυπογράφει κείμενα με την ιδιότητα που κατέχει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών οργάνων της Π.Α.Σ.Π. ;

Από πότε η Π.Α.Σ.Π. συμβιβάζεται με ένα μέλλον που προμηνύεται δυσοίωνο; Από πότε η νεολαία λέει ΝΑΙ σε ότι της ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ;

Μήπως δεν εκπροσωπείται πλέον τη νεολαία της Π.Α.Σ.Π. , αλλά τα προσωπικά σας συμφέροντα τα οποία δυστυχώς συγκρούονται με τα δικά μας για ένα καλύτερο μέλλον ;

Η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια πίστεψε στα διλήμματα που τέθηκαν και δέχτηκε να κάνει θυσίες, ώστε να προκύψει μία ισχυρή Ελλάδα. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι θυσίες δεν ήταν επαρκής.

Δεν θα δεχθούμε άλλους μεταρρυθμιστές που θα μας θέτουν κι' άλλα διλήμματα όπως, ευρώ ή δραχμή.

Δεν θα δεχθούμε από "Νέους Μεταρρυθμιστές", διλημματικές πολιτικές, αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Εμείς ως νέοι, δεν είμαστε από αυτούς που πιστεύουν πως τα προβλήματα προέρχονται από παρθενογέννηση, ούτε πως αλλαγές δε χρειάζονται στο κράτος.

Πιστεύουμε πως αλλαγές και μεταρρυθμίσεις χρειάζονται, αλλά μαζί με τη κοινωνία και όχι απέναντί της.

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πάτρας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΔΟ Πειραιά

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΤΡΟΔ Αθήνας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Άρτας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Ναυπάκτου

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Αιγίου

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πύργου

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καρπενησίου

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καστοριάς

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Λευκάδας

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Κατερίνης

Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: