Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Βγάλτε το "Σ" από το "ΠΑΣΟΚ" να τελειώνουμε...

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες με τις διάφορες ομάδες και πρωτοβουλίες που ξεπετάγονται είναι άνευ προηγουμένου.
Εκατοντάδες ώρες ξοδεύονται για την σύνταξη χιλιάδων λέξεων (πότε κυβερνούν θα θελα να 'ξερα)... για να μας πείσουν ότι:
α) κάποιοι δεν άλλαξαν και ότι κινούνται βάσει των θεμελιωδών αρχών του ΠΑΣΟΚ
β) άλλοι ότι "αλλάζουν" για να προσαρμοστούν στις θεμελιώδεις αρχές του ΠΑΣΟΚ που τις είχαν ξεχάσει...
γ) άλλοι, επικαλούμενοι τις ίδιες αρχές, λένε "να πούμε όλη την αλήθεια στον λαό"... επαναλαμβάνοντας διαπιστώσεις... δεκαετιών που κάνει και ένας μαθητής του Λυκείου.
ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ συμπίπτουν ακριβώς σε ένα πράγμα: 
Ότι όλα καλώς έγιναν τα 2,5 τελευταία χρόνια... "για την σωτηρία της χώρας". 
Με μικρά όμως βέβαια λάθη (να βάλουμε δηλαδή και λίγο από αυτοκριτική).
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ:

- Μας έχουν εξαθλιώσει ΝΟΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ εν μία νυκτί μειώσεις μισθών-συντάξεων σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα, χαράτσια και απολύσεις, αλλά... ούτε ένας νόμος για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Ούτε για δείγμα! Δοκιμαστικά βρε παιδί μου...
Δηλαδή,  "Ελεύθερη Αγορά" σου λένε... "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" σαν να σου λένε. Μειώσεις μισθών υπέρ της Ελεύθερης Αγοράς όμως ξέρουν να κάνουν... Ζήτω ο Σοσιαλισμός!
Ακόμη και με το "Κίνημα της πατάτας" τα έβαλαν... "Δεν είναι ποιοτικές" σου λένε... "έχουν πρόβλημα με τα σάκχαρα" σου λένε...  "δεν κόβουν αποδείξεις" σου λένε... "υπάρχουν super-market που πωλούν με την ίδια τιμή" σου λένε... "Να κάνεις έρευνα αγοράς για να αγοράζεις τα φθηνότερα" σου λένε...
ΟΚ, θα πω στην μάνα μου να γυρνά ένα-ένα τα δεκάδες super-market της Ξάνθης για να κάνει... "έρευνα αγοράς"... Να αγοράζει την πατάτα από το ένα, το αλεύρι από το άλλο, τις φακές από το παράλλο, το λάδι από το παραπέρα και πάει λέγοντας... Αν στην πορεία έχουν αλλάξει οι τιμές 2-3 φορές, θα ξεκινά πάλι, μέχρι να μείνει εντελώς ικανοποιημένος ο... Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και οι πολιτικοί(?) προϊστάμενοί του...

- Κοιτάνε μόνο πως θα μαζέψουν χρήματα για να ξεπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές ΤΟΥΣ και δεν βλέπουν πίσω τους τι γίνεται. Στο μυαλό τους μόνο δύο λέξεις: "Είσπραξη" και "Περικοπές", άσχετα αν οι περικοπές αυτές διαλύουν οικογένειες και Κράτος Πρόνοιας. Άσχετα αν διευρύνεται η κοινωνική και ταξική αδικία. Άσχετα αν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Νομίζουν ότι γλυτώσαμε τα "κουπόνια και τις ουρές για ψωμί". Βγήκαν καμιά βόλτα έξω να πουν μια καλημέρα στους πολίτες; Κανείς!
Νομοθετούν στο γόνατο έχοντας μόνο αυτές τις δύο λέξεις στο μυαλό τους και δεν καταλαβαίνουν ότι λύνοντας ένα πρόβλημα (το δημοσιονομικό, που οι ίδιοι δημιούργησαν) δημιουργούν αυτομάτως περισσότερα που ξεκινούν από την αύξηση της γραφειοκρατίας και καταλήγουν μέχρι και αυτοκτονίες οικογενειαρχών.

- Πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθούν. Φυσικό είναι να το πιστεύεις αυτό, καθώς μετά από κάθε καταιγίδα βγαίνει ήλιος. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι ο κόσμος ΔΕΝ πρόκειται να ξεχάσει ποιος μας οδήγησε στο μάτι του κυκλώνα.
...................................
Το μόνο που καταφέρατε είναι διοχετεύσετε την οργή του λαού προς τον συνάνθρωπό του, για να γλυτώσετε εσείς. Όμως αυτό αλλάζει σιγά-σιγά.

Βγάλτε το "Σ" από το "ΠΑΣΟΚ". Δεν με εκφράζετε ρε παιδιά! Πως να το κάνουμε; Δεν είστε άξιοι να κουβαλάτε αυτή την λέξη. Αυτό πιστεύω και δεν πρόκειται να μου το αλλάξετε όσα νέα κείμενα κι αν βγάλετε.

Ή φύγετε και φτιάξτε ένα άλλο κόμμα. Ονομάστε το και όπως θέλετε. π.χ. "Πανελλήνιο Νεοφιλελεύθερο Κίνημα (ΠΑΝΕΚ)". Δεν είναι κακό. Ή... "Πανελλήνιο Μεταρρυθμιστικό Κίνημα (ΠΑΜΕΚ). Ακόμη πιο "πιασάρικο".
Το "ΠΑΣΟΚ" πάντως, το ξεφτιλίσατε, όσα κείμενα κι αν γράψετε, όσες ομαδούλες κι κάνετε για να μας πείσετε ότι δεν αλλάξατε (ή ότι αλλάζετε)...

ΥΓ. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι... ότι κάποιοι, ακόμη πιστεύουν ότι είναι "Σοσιαλιστές". Πιο εύκολα μπορώ να αντιμετωπίσω έναν ψεύτη, παρά έναν τρελό...
krogias 

1 σχόλιο:

pluton είπε...

Όλα σωστά όσα γράφεις, και μπράβο σου, διότι να ρίχνω εγώ μπινελίκια που στο φινάλε, είχα ψιλιαστεί με τι λαμόγια έχουμε να κάνουμε από το 1974 δεν είναι και σπουδαίο (και πάντα τα έριχνα τα μπινελίκια μου), το ότι το καταλαβαίνεις εσύ όμως, που απ ότι "πιάνω" κάποια σχέση είχες με το κόμμα του Τροτσκιστή Αντρέα (κάπου είχα δει ΔΗΛΩΣΗ του http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=518076) , του αδέκαστου Τσοχατζόπουλου, του "ανταρτοΕΛΑΣίτη" Γιαννόπουλου, του μπαρουτο-ανταρτο-καπνισμένου Παπούλια και των άλλων των παιδιών ........ είναι ουσιαστικό βρε παιδί μου.


Και τώρα που καταλάβατε με τι πιτουράδες είχαμε μπλέξει, τι θα κάνετε; Θα δώσετε "μια ακόμα ευκαιρία" στο κίνημα που τέλος πάντων τώρα "έβαλε" μυαλό; Για θα δούμε λίγο φως με την εξαφάνιση του πράσινου ήλιου (πράσινος ήλιος σε όλα να λένε ψέματα; Πές μου έχεις δει ποτέ σου πρασινο ήλιο;) και γιατί όχι και του ετέρου συνκαταστροφέα μας (την ΝΔ εννοώ).