Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ψυχολογικά τραύματα αποκτούν τα παιδιά στην Παλαιστίνη

«Το 98% των παιδιών που κρατήθηκαν υπέστησαν βία, είτε σωματική είτε λεκτική, από Ισραηλινούς στρατιώτες»
Μεγάλα είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται σε εκατοντάδες παιδιά που διαμένουν στα εδάφη της Παλαιστίνης και φυλακίζονται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης «Save The Children».
Από το 2000 ο ισραηλινός στρατός έχει φυλακίσει περισσότερα από 8.000 παιδιά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και έχει δικάσει παιδιά ηλικίας ακόμη και 12 ετών σε στρατοδικεία, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ύποπτα ότι έριξαν πέτρες.
«Το 98% των παιδιών που κρατήθηκαν υπέστησαν βία, είτε σωματική είτε λεκτική, από Ισραηλινούς στρατιώτες», εξήγησε ο σύμβουλος προγράμματος της οργάνωσης Εγιάντ αλ Αράτζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Δυτική Όχθη.
«Η δοκιμασία αυτή άφησε ψυχολογικά τραύματα σε σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά. Ποσοστό πάνω από το 90% των παιδιών αυτών υπέφερε από μετατραυματική διαταραχή άγχους», πρόσθεσε.
Η έκθεση αυτή για την κράτηση Παλαιστινίων κάτω των 18 ετών από το Ισραήλ στηρίχθηκε σε έρευνα που έγινε σε δείγμα 292 παιδιών που είχαν κρατηθεί και στη συνέχεια απελευθερωθεί από το Ισραήλ.

Μόνο το 2011 συνελήφθησαν 2.301 παιδιά, λιγότερα από τα 3.470 που είχαν συλληφθεί το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η παλαιστινιακή οργάνωση «Defence for Children International» (DCI).

Δεν υπάρχουν σχόλια: