Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το σύστημα καταρρέει και πανικόβλητοι εκβιάζουν.

Εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο καθώς η χώρα βαδίζει προς τις βουλευτικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής. Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση στη Γαλλία απειλεί μέσω του υπουργού Οικονομικών ότι «αναμφίβολα θα τεθεί» θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος θέτει ζήτημα παραπομπής στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των χωρών που τους δημοσιονομικούς κανόνες.
Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Το Μνημόνιο είτε το ακολουθείς ως έχει (με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα) είτε το καταγγέλλεις. Μέση οδός "επαναδιαπραγμάτευσης" δεν υπάρχει. Είτε παίζεις το παιχνίδι τους, είτε τους χαλάς την παρτίδα.

Κυβερνήσεις σύμμαχοι δεν υπάρχουν. Η Γαλλία του Ολάντ συντάσσεται πλήρως με τη Μέρκελ. Η Ελλάδα είναι μόνη της και η μόνη που μπορεί να κάνει την ανατροπή. Να σώσει ολόκληρη την Ευρώπη από τη δικτατορία των αγορών και των δωσίλογων κυβερνήσεων των χωρών της.

Άλλωστε, ο ένας κατόπιν του άλλου οι λαοί της Ευρώπης αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία, δεν αποβλέπουν στο ξεπέρασμα της κρίσης, αλλά στην άκρατη κερδοσκοπία - τοκογλυφία των αγορών. Ας κάνουμε την αρχή για την καταστροφή του Δ' Ράιχ, όπως τότε που η Ελλάδα των "τρελλών" απείθαρχων Ελλήνων οδήγησε το Γ΄Ράιχ στη συντριβή.

Ας κάνουμε την αρχή... Θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολλοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: