Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου από το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα ΑΕΙ Βόλου

Το αποτέλεσμα των σημαντικότερων εκλογών της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, σήμανε το οριστικό τέλος της ελληνικής μεταπολίτευσης και χαρακτηρίστηκε από κάποια ισχυρά πολιτικά μηνύματα. Αρχικά, ο φόβος στον οποίο επένδυσε η συντηρητική παράταξη της Ν.Δ. για έξοδο μας από την νομισματική ένωση με το πρόσχημα της ευρωπαϊκής συνέχειας της Ελλάδας, απέδωσε καρπούς στηριζόμενη από τα έκπτωτα ακροδεξιά στοιχεία του ΛΑ.Ο.Σ., τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντιλήψεις της κα Μπακογιάννη, καθώς και τη συντηρητική κατεύθυνση του εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπό την ηγεσία του κ. Βενιζέλου. Το κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών και παρά το δυσάρεστο μεγάλο ποσοστό αποχής, είναι ότι ο λαός αρχίζει να αφυπνείται, όπως άλλωστε φαίνεται και από την άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. που οφείλεται στην εισροή όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τον σοσιαλισμό, την δημοκρατία και την αριστερά αλλά και από τις εισροές απλών ανθρώπων που η ζωή τους μέσα σ’ αυτήν την καταστροφική περίοδο του μνημονίου έχασε την υπόσταση της.
Ακόμη, παρατηρείται η παγίωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις δημοκρατικές διαδικασίες της.

Ως συνέπεια του εκλογικού αποτελέσματος, έχουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης αποτελούμενη από Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ., που ως στόχο έχει την συνέχιση των εξοντωτικών πολιτικών του μνημονίου παρά τις όψιμες εξαγγελίες της περί αναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών συνθηκών της νεοφιλελεύθερης συνταγής.

Ως Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, παραμένουμε πιστοί στις ιδέες και τις αξίες του σοσιαλισμού, της λαϊκής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης και στοχεύουμε στην εξάλειψη των κοινωνικών διαφορών που προκύπτουν μέσα από τις καπιταλιστικές πολιτικές. Καλούμε λοιπόν, σε αυτό τον διαρκή αγώνα όλα τα προοδευτικά κομμάτια της κοινωνίας με σκοπό την δημιουργία ρεαλιστικής, προοδευτικής πρότασης εξόδου από την κρίση και την οικοδόμηση του νέου πολιτικού συστήματος στη θέση του παλαιού.
«Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα των αγώνων μας, διεκδικούμε το μέλλον των ονείρων μας»

Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα ΑΕΙ Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: