Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Πυρ ομαδόν ΠΑΣΚΕ κατά Βενιζέλου

Σφοδρή είναι η αντίδραση της ΠΑΣΚΕ στην πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου να διαλύσει τη συνδικαλιστική παράταξη του κινήματος.
Με επιστολή της προς τους Γραμματείς της ΠΑΣΚΕ, η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων, με αφορμή τις πληροφορίες για τις επικείμενες κινήσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ:
«Διακηρυκτικά ο καθένα μπορεί να σχεδιάζει όπως θεωρεί. Πρακτικά όμως όλοι γνωρίζετε ότι η ΠΑΣΚΕ είναι παράταξη λειτουργικά και οργανωτικά πλήρως αυτόνομη, από κυβερνήσεις, κόμματα, εργοδότες. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα πετυχαίνουν το αντίθετο από τα επιδιωκόμενα».
Μετά την επιστολή της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ προς όλες τις οργανώσεις της, η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση με σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Προ ημερών στα σχέδια για διάλυση της ΠΑΣΚΕ είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, σε ανοιχτή επιστολή.
Ο Ν. Φωτόπουλος ανέφερε στο υστερόγραφο: «Πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ σχεδιάζει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ. Με σεβασμό του λέω ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη.
Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι η ταμπέλα της. Πάνω από όλα είναι η ιστορία, οι αγώνες και τα μέλη της».
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ
Δύο χρόνια μετά την πλήρη αυτονόμηση της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α., κάποιοι δυστυχώς αδυνατούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν το πνεύμα, την έννοια, και το υπόβαθρο αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ που διέπεται από αρχές και ιδέες, που ουδέποτε ΕΜΕΙΣ προδώσαμε και διαχρονικά στηρίζουμε.
Ουδέποτε εγκαταλείψαμε τον πολιτικό χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ιδεολογικός χώρος που πράγματι αυτή τη σκληρή εποχή των Μνημονίων προδόθηκε, ενώ αδυνατεί πειστικά να εκφραστεί από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς όπως αυτοί εκφράζονται και λειτουργούν.
Η λειτουργική και οργανωτική αυτονομία της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. εδράζεται μόνο και μόνο στην εμπιστοσύνη που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της δείχνουν, επιβραβεύοντας την συνέπεια, την παρουσία της και την αγωνιστικότητά της.
Ας αντιληφθούν λοιπόν όλοι αυτοί που «κατάφεραν» να οδηγήσουν το ιστορικό κίνημα της 3ης Σεπτεμβρίου εν έτη 2012, σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, πως όπως ποτέ δεν κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να χειραγωγήσουν την Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α., δεν έχουν δικαίωμα αλλά και δυνατότητα να την «διαλύσουν».
Όσοι λοιπόν εσκεμμένα διαρρέουν από την «Ιπποκράτους» περί διάλυσης της Π.Α.Σ.Κ.Ε. ας καταλάβουν επιτέλους πως η παράταξη δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, έχει σαφή πολιτικό προσανατολισμό, μάχεται και συνεχίζει να αντιπαλεύεται με όλες τις δυνάμεις της νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δυστυχώς υιοθετήθηκαν συλλήβδην από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα δύο τελευταία χρόνια.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ !!!

Αθήνα, Τρίτη 26 Ιουνίου 2012
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: