Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Κρίση... αυτοκτονιών- Από αυτή ποιος θα μάς σώσει;

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης...
Όλο και πιο δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η οικονομική κρίση στη χώρα μας, με πολλούς συμπολίτες μας να λυγίζουν υπό το βάρος της δυσβάστακτης πραγματικότητας... και να προχωρούν στην απονενοημένη πράξη...
Μόνο το πρωί της Παρασκευής δύο άνθρωποι αποφάσισαν να δώσουν φρικτό τέλος στη ζωή τους... Ο ένας ηλικιωμένος, ανήμπορος, απελπισμένος και ο άλλος μόλις 22 ετών, αστυνομικός... Μία ημέρα νωρίτερα, ένας άλλος συνάνθρωπός μας, 42 ετών τραπεζικός υπάλληλος, έκανε μοιραία "βουτιά" από την Ακρόπολη.
Και αν αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, μέχρι να φθάσουμε στην αρχή της κρίσης, η λίστα αυξάνεται επικίνδυνα...Γαλάτσι
Ανδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, βάζοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.
Ο δικαστικό επιμελητής, ο οποίος πήγε μόνος του, χτύπησε το κουδούνι και ανακοίνωσε τον λόγο της επίσκεψή του. Ο 70χρονος, όμως, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε.
Ο δικαστικός κλητήρας προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον μεταπείσει, αλλά ο ένοικος του διαμερίσματος πραγματοποίησε την απειλή του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.
Ο άνδρας λέγεται ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα...

Π. Φάληρο
Ένας 22χρονος αστυνομικός αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι λόγοι που οδήγησαν το νεαρό αστυνομικό στην απονενοημένη πράξη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: