Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι, και γίνεσαι»

Κανένας μετανάστης χωρίς νόμιμα χαρτιά δεν θα μπορεί να πάρει ιθαγένεια, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταναστευτική πολιτική, μετά από αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το προωθούμενο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες καθώς για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, τόνισε πως ένα τέτοιο ζήτημα «δεν νοείται να γίνεται αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης». Επιπλέον, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του έθνους.

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως με το νομοσχέδιο ενδυναμώνει την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.

Εξηγώντας τη σημασία του νομοσχεδίου, επισήμανε πως η άρνηση στην ομαλή και πλήρη ένταξη των μεταναστών οδηγεί στην απομόνωση και η αδιαφορία στην γκετοποίηση.

«Δίνουμε προοπτική στους μετανάστες που ζουν μακροχρόνια στη χώρα … το νομοσχέδιο μας δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ένα μέλλον ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε πως το κυβερνών κόμμα με το νομοσχέδιο βάζει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποία όπως σημείωσε είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο.

Αναφερόμενος στην απονομή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για ατολμία.

Ο Πρωθυπουργός έκανε επίσης ειδική αναφορά στη φράση του πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», η οποία, όπως επεσήμανε, παραποιείται.

«Η Ελλάδα ανήκει όντως στους Έλληνες», τόνισε και πρόσθεσε: «Ποιοι δικαιούνται όμως να είναι Έλληνες;…Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι».


ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

1 σχόλιο:

WAVES είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!!
ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΑΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!!ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΑΡΑΒΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!
ΟΣΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ 100% ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΗΘΑΓΕΝΕΙΑ!!
ΑΝΟΙΞΕ ΨΑΞΕ ΜΕΣΩ ΤΡΑΝΣΛΑΤΕ GOOGLE ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ !!ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ!ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΕΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!!Η ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ !!ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ !!ΟΧΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!!!