Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

H Nεoλαία ΠA.ΣO.Κ. για τo TEI Λαμίας.


Την Τετάρτη 17/02/2010, αντιπροσωπία της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. με επικεφαλής τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. σ. Πανταζή Κώστα, επισκέφτηκε το Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Η παρουσία αυτή στο ΤΕΙ Λαμίας σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες, για έβδομη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, επιθέσεις που δέχεται η συνδικαλιστική παράταξη της Π.Α.Σ.Π., μέσα στον μαζικό χώρο ενός Τ.Ε.Ι., από την συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ., οι οποίοι αυθαίρετα και χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον Φοιτητικό Σύλλογο έχουν κάνει κατάληψη του ιδρύματος, δεν επέτρεψαν την είσοδο της αντιπροσωπίας και του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο χώρο του Τ.Ε.Ι.
Σε δήλωση του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατήγγειλε τη φασίζουσα λογική, νοοτροπία και πρακτικές, που ακολουθεί η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο Τ.Ε.Ι. Λαμίας, που θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές.
Επίσης κάλεσε τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Ιδρύματος να καταδικάσουν τα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν επανειλημμένα παρατηρηθεί, και να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
«Είναι προφανές ότι στοιχείο της δημοκρατίας, της παρουσίας και της συμμετοχής είναι ο σεβασμός της διαφορετικής φωνής και ο πλουραλισμός των πολιτικών και φοιτητικών παρατάξεων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας από τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης τις Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από τους εκπροσώπους της Π.Α.Σ.Π. του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: