Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΠΟ

Η μεγαλύτερη νίκη ,εκλογικά ,της αριστεράς έως τα σήμερα ήταν αυτή και είναι των εκλογών της 17ης του Ιούνη .Τα εκλογικά ποσοστά που με έναν τρόπο αποκόμισε η αριστερά και δη η Ριζοσπαστική αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα προηγούμενο. Η μεγαλύτερη μέχρι ετούτες τις εκλογές ήταν εκείνη της ΕΔΑ το 1958 και μάλιστα με μικρότερα ποσοστά ,με περισσότερους βουλευτές όμως ( ΕΔΑ 78,ΣΥΡΙΖΑ 71).
Αυτά λίγο – πολύ ..γνωστά..
Από το βράδυ (αργά) των εκλογών αυτό που μπορούσε κανείς να δει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια κατήφεια ,βλέπετε είχαμε πιστέψει πως θα σπάγαμε το φράγμα… μα δεν έσπασε ..αμέσως μετά θυμηθήκαμε το ’58 και το μεγάλο ποσοστό και πήραμε την ψυχολογική ανιούσα . Είναι όμως έτσι ; Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για τα ποσοστά;
Οι εκλογές που πέρασαν δεν ήταν εκλογές από τις συνηθισμένες όπου και θα αφορούσαν απλά την εντολή σε κάποιο σχηματισμό για την διακυβέρνηση της χώρας κάτω από μια σχετικά ειρηνική και ήπια περίοδο ,μα αντιθέτως ,σε αυτές κρίνονταν τα πάντα ,κρινόταν το αν και πώς θα ζήσει ο λαός ,το αν θα εργάζεται πλέον η θα είναι νέος άνεργος, αν θα έχει υγειονομικό σύστημα ,αν θα έχει παιδεία , αν θα έχει ελευθερία ,αν θα έχει εκ νέου ελπίδα ,χαμόγελο και αισιοδοξία για το μέλλον , η θα συνεχίσει να βιώνει το μαρτύριο της τρόϊκα και του αναμενόμενου καιάδα ,μιας και όλοι λίγο η πολύ τον βλέπουν να πλησιάζει ταχύτατα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα λοιπόν μπορεί ‘’ποσο(σ)τικά’’ να είναι ιστορικά εξαιρετικό μα από την ουσία των πραγμάτων μια (με περίεργο τρόπο η αλήθεια είναι) τεράστια ήτα κι αυτό δεν χρειάζεται νους ιδιαίτερος να το καταλάβει .

Το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα με προ-υπογεγραμμένο, αρκετά νωρίτερα των εκλογών μέλλον, εκείνο που φρόντισαν Σαμαράς – Βενιζέλος και απανταχού τραπεζίτες δεν είναι άλλο από τις άμεσες πωλήσεις των πάντων σε ότι αφορά την δημόσια περιουσία , τις άμεσες απολύσεις χιλιάδων, την φορολογική ,μεσαιωνική, ληστρική και ασφυξιογόνα έως του τέλους του λαού λαίλαπα , τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (πόσα άραγε δεν είναι;) και οι υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πόσες άραγε δεν είναι;) να βαίνουν στο δρόμο της κατάσχεσης από τις ανθρωποφάγες τραπεζικές απαιτήσεις .

Είναι πάντως μια πραγματικότητα πως η κυβέρνηση αυτή που σχηματίστηκε μέλλον δεν μπορεί να έχει, ο λαός προ πολλού έχει ‘’εκπνεύσει’’ κι ας ψήφισε τον βλακώδη τρόμο του ,με τον βλακώδη τρόπο του.
Η επόμενη κυβέρνηση είναι σαφώς της αριστεράς ,μα σε ένα διαφορετικό τοπίο πλέον ,σε εκείνο της τραγωδίας ενός λαού και στην κόλαση που θα έχει γίνει η καθημερινότητα του .

Οι επόμενες εκλογές δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές τις τελευταίες ,θα είναι εκλογές πραγματικά σωτηρίας του λαού ,ενός λαού τραγικής φιγούρας ,πεινασμένου κι ανήμπορου και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, είτε σε έξι μήνες ,είτε σε δύο χρόνια θα καλεστεί να βγάλει από την τρύπα το μεγαλύτερο φίδι στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν καλό θα είναι να σταματήσουμε με τις δίκαιες, δε λέω, χαρούλες και να βάλουμε το κεφάλι κάτω για δουλειά αξίας ,είτε σαν κόμμα ,είτε σαν χώρος , είτε σαν προσωπικότητες ,όπως πράξαμε σε όλη την περίοδο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων ,Μάη και Ιούνη , με την ποιότητα ευθύνης που μας χαρακτηρίζει ,ξεπερνώντας εαυτόν πολλές φορές .Και αυτή τη φορά, μπροστά σε αυτά που έρχονται, ενωμένοι, ακόμη περισσότερα.

Και πλέον δεν υπάρχουν ‘’σύννεφα’’. Είναι η Αριστερά και οι …άλλοι… Το ξεκαθάρισαν μόνοι τους εξάλλου (οι ..άλλοι) .Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: