Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επιστολή υποταγής Σαμαρά

Δεν πρόλαβε να εκλεγεί και με τη σημερινή του επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες τα πήρε όλα πίσω. Ο Αντώνης Σαμαράς προεκλογικά δήλωνε αποφασισμένος για σκληρές διαπραγματεύσεις και αναθεωρήσεις για τη χαλάρωση των όρων και των συμφωνιών. Λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, με τον πλέον επίσημο τρόπο, αναδιπλώνεται πλήρως, δηλώνοντας υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών και περιορίζεται σε μια αναφορά σε «ζήτημα αναγκαίων τροποποιήσεων» του προγράμματος προκειμένου να αντιμετωπισθούν η ύφεση και η ανεργία.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού:
«Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012
Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια...
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω

Αντώνης Κ. Σαμαράς».

1 σχόλιο:

Νικηφόρος Χριστόπουλος είπε...

Μία μικρή διαφορά θα έπρεπε να εμφανίζεται στην επιστολή στο σημείο (πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.), θα έπρεπε να είχε γραφεί: πρόσφατη συμφωνία καταστροφής. Είναι δε γνωστό ότι πάντα ο κ. Σαμαράς άλλα έλεγε και άλλα έκανε και δεν είναι κάτι το περίεργο. Περίεργο θα ήταν να έκανε εκείνα [που έλεγε πριν.