Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση Δεξιάς με προδιαγραμμένη πορεία

Και τι δεν έχει η νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε. Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, με ό,τι εκπροσωπούσε και εξακολουθεί να εκπροσωπεί σε επίπεδο ιδεών και συμβολισμών.
Κορυφαίοι υπουργοί Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης, σε κρίσιμα υπουργεία Δένδιας, Μουσουρούλης κ.λπ., ο κ. Τζαβάρας (αδιανόητη η Παιδεία χωρίς τον κ. Τζαβάρα), ο πολύς Γ. Ιωαννίδης στο Αθλητισμού (ως καλός προπονητής;), η κ. Κεφαλογιάννη και λοιποί της βαθιάς Δεξιάς.
Στο υπερυπουργείο Εθνικής Οικονομίας ένας ακόμα τραπεζίτης, ο κ. Ράπανος, για να ασκήσει και αυτός το σωτήριο έργο του. Σε κρίσιμο υπουργείο και ο γνωστός νεοφιλελεύθερος κ. Χατζηδάκης, όπως και ο ομοϊδεάτης του πρώην σύμβουλος του Σημίτη κ. Στουρνάρας.
Τι ακριβώς θα κάνει αυτή η κυβέρνηση; ...Επαναδιαπραγμάτευση σε τι; Από την Ε.Ε. ακούγονται, μαζί με τους στεναγμούς ανακούφισης που δεν βγήκε ο Τσίπρας, όλο και πιο αρνητικές απαντήσεις για την αλλαγή επώδυνων όρων του Μνημονίου με μόνη θετική ανταπόκριση τη χρονική επιμήκυνση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και φέρουν τις υπογραφές των κ.κ. Βενιζέλου, Σαμαρά. Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν και οι κύριοι της τρόικας ξέρουν πολύ καλά τα πρόσωπα που ηγούνται της νέας κυβέρνησης, δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα.

Μια δεξιά κυβέρνηση με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς, που βγήκε με τη σημαία της σταδιακής αποδέσμευσης από το Μνημόνιο, απέναντι στον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ, και που έφτασε αισίως τα 41 μέλη (από το ολιγομελές που ακούγαμε).
Μια κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φέρει τίποτα το θετικό.
Για τον λαό οι πλατείες ...και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τα πιο πολύτιμα όπλα του!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: