Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις καταλήψεις σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια μέχρι και αύριο Τρίτη, όπως αποφάσισε την Παρασκευή η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων.
Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων) έως την Τρίτη.

Στην Αθήνα, την Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα), οπότε θα γίνει νέα πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλ. Καραϊσκάκη και θα καταλήξει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο τη συνάντηση με τον Αντώνη Μανιτάκη. Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος μαζικά στις αυριανές στάσεις εργασίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους-μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους Διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην αποστολή των στοιχείων που αφορούν μόνο τους επίορκους υπαλλήλους, η οποία όπως επισημαίνεται, θα πρέπει «να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση» των κατά τόπους συλλόγων και «όχι διαμέσου των γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για συκοφάντηση των κινητοποιήσεών της και ξεκαθαρίζει ότι στόχος των καταλήψεων είναι «να μην δοθούν στοιχεία και ονομαστικές καταστάσεις συναδέλφων που τιμούν το χώρο που εργάζονται και το θεσμό που υπηρετούν» και όχι «να καλυφθούν και να κρυφτούν επίορκοι εργαζόμενοι».

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασηςστους τρεις συλληφθέντες στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Συμβούλιο, στο ψήφισμά του, απευθύνει κάλεσμα προς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και ειδικά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ «να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει απευθύνει τελεσίγραφο στις υπηρεσίες να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η διαθεσιμότητα θα προχωρήσει χωρίς τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: