Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τετέλεσται…

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη - εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα – και κυρίως τον Γιώργο Παπανδρέου - για τον καθοριστικό ρόλο του στη σημερινή τραγωδία που ζει η χώρα, προσπάθησε χθες από τη Ρόδο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Φιλότιμη προσπάθεια, αλλά καταδικασμένη να πέσει στο κενό, αφού τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα για να ξεχάσει κανείς πώς το πρόβλημα χρέους της χώρας, μετατράπηκε σε πρόβλημα δανεισμού με αποτέλεσμα να μπει η Ελλάδα στο μακρύ τούνελ των Μνημονίων, να έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά, χωρίς την παραμικρή ακτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ, παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης να εξωραΐσει την τραγωδία. Αν είναι ποτέ δυνατόν!
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ο μόνος υπεύθυνος. Κανένα δεν ρώτησε για τις ολέθριες αποφάσεις που πήρε. Ακόμη και οι ίδιοι οι υπουργοί του αιφνιδιάστηκαν όταν από το Καστελόριζο ανακοίνωνε τη προσφυγή στο Μηχανισμό «Στήριξης». Αν γνώριζε κάποιος, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου....

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτός που ανερυθρίαστα έβαλε την ταφόπλακα στο Κίνημα και στη χώρα, έχει το θράσος και την αμετροέπεια να εμφανίζεται και να αυτοαποκαλείται «εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας» δηλαδή, επί της ουσίας, εγγυητής της απρόσκοπτης συνέχισης των καταστροφικών πολιτικών της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα όσα προσπάθησε να πει χθες ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ουδόλως άγγιξαν ή έπεισαν όσους τον άκουσαν. Αντίθετα, τους εξόργισαν. Οι μόνοι που «πείστηκαν» είναι εκείνοι που συγκροτούν τους κομματικούς μηχανισμούς και δεν μπορούν να διανοηθούν την ύπαρξή τους, πολιτική και φυσική, έξω από αυτούς τους μηχανισμούς.

Η στήλη, πριν από ενάμιση χρόνο, είχε απευθυνθεί με ανοιχτή επιστολή της στον κ. Καρχιμάκη, επισημαίνοντας τα προφανή. Εκείνα που και ο ίδιος έβλεπε (και βλέπει) αλλά ως εκ της θέσεώς του δεν μπορούσε να παραδεχθεί, πόσο μάλλον να διαφοροποιηθεί. Κι όμως, το πρόβλημα έγκειται ακριβώς σε αυτό το σημείο: Στην ταύτιση κόμματος και κυβέρνησης. Αν το κόμμα είχε διαφοροποιηθεί από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, θα είχε διασωθεί το ίδιο, αλλά – το σημαντικότερο – θα είχε σώσει και τη χώρα. Αν αναλογιζόταν ο κ. Καρχιμάκης στην κρίσιμη στιγμή ότι είχε στα χέρια του ένα Κίνημα λαού κι όχι ένα κόμμα διαβρωμένο ως το μεδούλι από το σύνδρομο του κυβερνητισμού.

Σήμερα πλέον, ό,τι κι αν πείτε αγαπητέ γραμματέα, όσο κι αν δικαιολογηθείτε, όσα συνέδρια κι αν κάνετε, η αλήθεια αποτυπώνεται σε μια μόνο λέξη: Τετέλεσται…
www.grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: