Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ




-Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου 
Σκηνικό πολέμου θυμίζει η εικόνα στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας για τη λίστα Λαγκάρντ και τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου. Πριν από λίγο ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Λεωνίδα Γρηγοράκο για τις δηλώσεις του τελευταίου αναφορικά με τις ευθύνες που επέρριψε το πρωί στον κ. Ραγκούση.
«Το στοιχείο της γελοιότητας και της φαιδρότητας είναι όσα είπε εν γνώσει του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, στενότατος συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο κ. Γρηγοράκος, σχετικά με το ότι χρησιμοποίησε πληθυντικό ότι ξέραμε για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι ψευδέστατο», ανέφερε...

Μάλιστα ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν ο κ. Γρηγοράκος επαναλάβει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό του.
«Εάν ο κ. Γρηγοράκος επιμείνει ή επαναλάβει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο μου ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν σας κρύβω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να υπερασπιστώ και την τιμή και την υπόληψη μου. Θα το μετανιώσει πάρα πολύ πικρά ο κ. Γρηγοράκος, που τολμάει τέτοιες μέρες να διαπράττει αυτές τις συκοφαντικές εμετικές αθλιότητες με αυτά που είπε σήμερα, τα οποία επαναλαμβάνω γνωρίζει ότι είναι ψευδέστατα. Και όλα αυτά, από τον υπερβάλλοντα ζήλο ο πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου να προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο από κάτι που δεν προστατεύεται» τόνισε.
Σημείωσε επίσης ότι η πρώτη φορά που ο ίδιος, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών των υπουργικών συμβουλίων της περιόδου εκείνης πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ ήταν «όταν ο κ. Βενιζέλος δημοσίως παραδέχθηκε ότι έκρινε τον Αύγουστο του 2011, χωρίς να ενημερώσει κανέναν μας ότι δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει σε καμία απολύτως περίπτωση».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» επέρριψε ευθύνες στον κ. Ραγκούση και τον Παπακωνσταντίνου για το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.
«Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα και να ζητάει και τα ρέστα από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ».
Για να συμπληρώσει ότι «εν είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, η οποία στηριζόταν σε συγκεκριμένα άτομα, της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου; Δεν ήξεραν για τη λίστα Λανγκάρντ; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει».

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε, από τον αρχηγό του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αφορμή, η εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Είναι σαφές πως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος.
koutipandoras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: