Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Οι ανθρακωρύχοι του Ντόνετσκ στους εργάτες της Ευρώπης: “βοηθήστε μας να σπάσουμε το προπύργιο του φασισμού στην Ουκρανία”

Επιστολή του εκπροσώπου του Ανεξάρτητου Συνδικάτου Ανθρακωρύχων του Ντόνετσκ, Mikhail Alexeevich Krylov, προς τους εργάτες της Ευρώπης. Μια επιστολή που δεν χωράει στα καθεστωτικά ΜΜΕ της Ελλάδας και του Κόσμου....
Αδέλφια ανθρακωρύχοι,
Το συμφέρον μας σε αυτή την σύγκρουση είναι ένα: ο τερματισμός της αιματοχυσίας! Το τέλος του πολέμου θα είναι η δίκη των εγκληματιών πολέμου που τον ξεκίνησαν. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε, καθώς αυτό θα σήμαινε την πλήρη ηθική και φυσική καταστροφή μας!
Από την αρχή, το “Euromaidan” ήταν υπό τον έλεγχο της μεγαλοαστικής τάξης: της ουκρανικής ολιγαρχίας και των ξένων αφεντικών της. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, έγινε ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία με την ενεργό συμμετοχή νεοναζιστικών οργανώσεων. Σε απάντηση σε αυτό, υπήρχε ένα κίνημα διαμαρτυρίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία αρχικά είχε ήπια συνθήματα όπως η ομοσπονδιοποίηση και τα ρωσικά ως δεύτερη γλώσσα του κράτους. Αυτό έγινε δεκτό με τρομοκρατία.
Στο Donbas, υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος στον οποίο σκοτώνονται οι πολίτες : συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών. Σας λένε κατάφωρα ψέματα ότι ο πόλεμος είναι μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Δεν είναι έτσι! Ο πόλεμος είναι ανάμεσα στο λαό και μια χούφτα ολιγαρχών, με την υποστήριξη των αρχών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η τραγωδία στην Ουκρανία είναι ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία, κατάφεραν να μολύνουν τους ανθρώπους με φασιστικές ιδέες. Εμείς, οι κάτοικοι του Ντονμπάς, πολεμάμε εναντίον όλων των εκδηλώσεων του ναζισμού και του φασισμού. Παλεύουμε με τα όπλα στο χέρι, για τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας. Δεν έχουμε πουθενά να υποχωρήσουμε – αυτή είναι η πατρίδα μας!
Κάνουμε έκκληση σε εσάς, τους εργάτες των ευρωπαϊκών χωρών, ζητώντας τη βοήθεια και την αλληλεγγύη σας: να μας βοηθήσετε να σπάσουμε το προπύργιο του φασισμού στην Ουκρανία. Αυτό θα είναι η κοινή μας νίκη!
Mikhail Alexeevich Krylov, εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Συνδικάτου Ανθρακωρύχων του Ντόνετσκ
Πρέπει να σας εξηγήσουμε την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων στο Ντονμπάς. Η πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει έχει παρερμηνευθεί ή αποσιωπηθεί από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Καταλαβαίνουμε ότι ίσως δυσκολεύεστε να εξάγεται τα σωστά συμπεράσματα και, ως εκ τούτου, δηλώνουμε ότι εμείς – οι ανθρακωρύχοι – αναγκαζόμαστε να πολεμήσουμε με τα όπλα στα χέρια μας, για τις ζωές μας – για την επιβίωση μας!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BriefingNews - Ειδήσεις

Οι ανθρακωρύχοι του Ντονέτσκ κηρύσσουν απεργία με αίτημα προς το Κίεβο να σταματήσει την τιμωρητική επιχείρηση
Οι ανθρακωρύχοι του Ντονέτσκ κηρύσσουν απεργία με αίτημα προς το Κίεβο να σταματήσει την τιμωρητική επιχείρηση
facebook share
Σύμφωνα με τις ειδήσεις των πρακτορείων ειδήσεων, οι ανθρακωρύχοι της περιοχής του Ντονέτσκ κήρυξαν την απεργία με αίτημα προς τις αρχές του Κιέβου μα σταματήσουν την τιμωρητική επιχείρηση στην περιοχή. Οι ανθρακωρύχοι σε δύο ορυχεία ήδη αρνήθηκαν να κατέβουν κάτω. Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτούν με τη βαρβαρότητα της Εθνικής Φρουράς η οποία την παραμονή χρησιμοποίησε τα μαχητικά και ελικόπτερα στα προάστια του Ντονέτσκ. Τα αεροπορικά χτυπήματα έγιναν στο κτίριο του αερολιμένος τον οποίο έλεγχαν οι εθελοντές μαχητές. Για τον έλεγχο του αερολιμένος έγιναν σκληρές μάχες οι οποίες εξαπλώθηκαν στους κοντινούς δρόμους και το σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται κοντά.

Όταν τους τραυματισμένους εθελοντές μαχητές μετέφεραν από το αεροδρόμιο με φορτηγό με τη σημαία του ερυθρού σταυρού, οι μισθωτοί της Εθνικής φρουράς άρχισαν την πυρά. Όπως ενημέρωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού της Αγίας Πετρούπολης "Πέμπτο κανάλι " ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού του φορτηγού με τραυματισμένους εθελοντές μαχητές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άτομα. "Το φορτηγό πυροβόλησαν από τον όλμο. Σκοτώθηκαν όσοι βρίσκονταν στο φορτηγό. Μέτρησα 24 άτομα. Προσπάθησαν να βοηθήσουν έναν, πέθανε όμως ", είπε.

Υπάρχουν θύματα και ανάμεσα στον άοπλο πληθυσμό. Όπως δηλώσουν οι γιατροί, από τα χέρια των ελεύθερων σκοπευτών και των τραυμάτων με θραύσματα σκοτώθηκαν 4 άτομα, 12 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.

Επίσης το προηγούμενο βράδυ στο διπλανό Σλαβιάνσκ σκοτώθηκαν 4 άτομα και ένας τραυματίστηκε λόγω των πυροβολισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις μιας γειτονιάς με πολυκατοικίες, μερικά βλήματα από τους όλμους έσκασαν στο κτίριο της φοιτητικής εστίας της παιδαγωγικής σχολής.

Την ίδια μέρα την επίθεση των ριζοσπαστών υπέστη η πόλη Μαριούπολη. Οι μισθωτοί από την ομάδα "Αζόφ" με επικεφαλής του αρχηγό του Ριζοσπαστικού κόμματος Ολέγκ Λιασκό προσπάθησαν δι’ εφόδου να καταλάβουν το επιτελείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ με χρήση του δηλητηριώδους αερίου και λαίλαπα των πυροβολισμών από τους ελεύθερους σκοπευτές. Τουλάχιστον τρείς εθελοντές μαχητές τραυματίστηκαν. Η επίθεση απέτυχε.

Κατά τη γνώμη των παρατηρητών, η επίθεση του Λιασκό που βρέθηκε στην τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανίας στις 25 Μαΐου δεν είναι τυχαία. Προσπαθεί να αποδείξει την φερεγγυότητά του για να πιάσει τη θέση του στη νέα τάξη των πολιτικών δυνάμεων μετά τις εκλογές. Τα ίδια πράγματα κάνει και ο αρχηγός της ακροεθνικιστικής "Δεξιάς Παράταξης " Ντμίτρι Γιάρος. Οι μαχητές του κατέλαβαν στο Ντνεπροπετρόβσκ το γραφείο του κομμουνιστικού κόμματος της Ουκρανίας.

Οι ανθρακωρύχοι του Ντονέτσκ κηρύσσουν απεργία με αίτημα προς το Κίεβο να σταματήσει την τιμωρητική επιχείρηση

seen-erga.blogspot. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: