Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Στο λαό για συζήτηση το κυβερνητικό πρόγραμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματός του, το οποίο θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ. Σήμερα, σε κοινή σύσκεψη των μελών της επιτροπής προγράμματος και της Πολιτικής Γραμματείας, θα συζητηθεί η επικαιροποιημένη πρόταση του κόμματος, που θα περιλαμβάνει την αποσαφήνιση των προγραμματικών θέσεων για όλα τα μείζονα ζητήματα, με έμφαση στην οικονομία.
Οι βασικές θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τη δημοκρατία, τη φορολογία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα αποτελέσουν και αντικείμενο εκδηλώσεων, που θα προηγηθούν της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του κόμματος θα κλιμακώσει την επίθεση κατά της κυβέρνησης ζητώντας την ανατροπή της.
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Βίτσας εξήγησε ότι θα τεθεί προς διαβούλευση με το λαό και θα περιλαμβάνει όλες τις άμεσες ενέργειες του κόμματος όταν θα γίνει κυβέρνηση, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Το σχέδιο του προγράμματος θα τεθεί προς διαβούλευση και στο κόμμα, αλλά και σε κοινωνικούς φορείς και πολιτικές δυνάμεις, που θα μπορούσε να συνεργαστεί μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ε.

Νομιμοποίηση

«Δεν αναγνωρίζουμε το πολιτικό δικαίωμα στην παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε χθες ο Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας εκ νέου ότι εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.

Επιμένοντας στην αναντιστοιχία του εκλογικού αποτελέσματος με τους συσχετισμούς εντός της παρούσας Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Δεν μπαίνουμε στα χαρακτηριστικά του προσώπου», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, προσθέτοντας ότι το Σύνταγμα «κάνει καλά και θέτει τις δικλίδες και αυτό προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις», για να διαπιστώσει: «Σήμερα δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις, αλλά ούτε και οι συσχετισμοί στη σημερινή Βουλή είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία» («Σκάι»). Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απεμπλοκή της προεδρικής εκλογής από προσπάθειες που γίνονται για να «μεταφράσουν μια ενδεχόμενη εκλογή από αυτή τη Βουλή ως ένα "πράσινο φως" για τη συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής». Και επιδιώκει αυτό να είναι ένα «έργο μιας νέας αναβαθμισμένης από τη λαϊκή βούληση Βουλής».

Εκλογές το φθινόπωρο ή το αργότερο ώς τις αρχές του επόμενου έτους προέβλεψε ο Δ. Παπαδημούλης. «Είναι ολοφάνερο πως ο χρόνος δουλεύει σε βάρος του διδύμου της αποτυχίας Σαμαρά-Βενιζέλου», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ, «περιμένω μια τεράστια παραπλανητική εκστρατεία από τον πρωθυπουργό» («Παραπολιτικά 90,1»).

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι το βασικό ζήτημα, το αν θα υπάρξουν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πέσει κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα», τόνισε ο γραμματέας Δ. Βίτσας, που συμμετείχε σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε ότι η ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο επιτακτική και πρόσθεσε πως αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα που θα σταλεί στο συλλαλητήριο, το οποίο θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι ανάγκη για «πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα πατούν στα πόδια τους και θα εξασφαλίζουν ευρύτερες συναινέσεις εντός της κοινωνίας, μια άλλη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» να διαπραγματευθεί το ζήτημα του χρέους. Υπενθύμισε, δε, ότι ο «κ. Σαμαράς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό το 2012: Βγήκε με σύνθημα επαναδιαπραγμάτευση και εφάρμοσε σκληρότερο Μνημόνιο».
ΠΑΣ
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: