Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ και τα καζάνια της πράσινης κολάσεως

Γράφει η Ρένα Διακίδη
Τις τελευταίες μέρες έχω μονίμως στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη εικόνα, βγαλμένη από ταινία τρόμου. «Η επτά πύλες της κολάσεως»!  Στα υπόγεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά από  δαιδαλώδεις στοές και σύραγγες, υπάρχει μια μυστική αίθουσα  μεσαιωνικών βασανιστηρίων! Εκεί, ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, έβγαζε το προσωπείο του πράου και ευγενούς, έβαζε την τήβεννο του ιεροεξεταστή και απαιτούσε από τους βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ πλήρη υποταγή στα μνημονιακά κελεύσματα, αλλιώς τους περίμεναν τα αχνιστά, ζέοντα καζάνια της  πράσινης κόλασης. Στην περίπτωση δε των γυναικών που απεδείχθησαν πιο ατίθασες και απείθαρχες από τους άνδρες συναδέλφους τους, ο Πρωθυπουργός κράδαινε ανά χείρας το μεσαιωνικό εγχειρίδιο Malleus Maleficarum,  για να ξέρουν τι  ακριβώς τις περιμένει!
Προς τι όλο αυτό το σκηνικό του τρόμου; Μα μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω τους όψιμους επικριτές του Γιώργου Παπανδρέου, που, με αποκορύφωμα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθημερινά αρθρογραφούν, δίνουν συνεντεύξεις, κάνουν δηλώσεις, σοβαρά προβληματισμένοι για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της χώρας!!!..
«Φαίνεται “αστείο” και συγχρόνως "κωμικοτραγικό" να έρχονται σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που υπηρέτησαν και εφάρμοσαν πιστά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές και να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ της κεντροαριστεράς, η το ΠΑΣΟΚ της ...
επόμενης εποχής λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τον Οκτώβρη του 2009!!!
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θέλουν σήμερα να ξαναπροβάρουν το σοσιαλιστικό τους κουστούμι, η ζιβάγκο καλύτερα, προκείμενου να επιχειρήσουν να σωθούν από την ανυποληψία της λαϊκής βάσης του ΠΑΣΟΚ η ακόμη και να ηγηθούν μιας ιδεολογικής αναγέννησης σηματοδοτώντας το αύριο!!..
Τελικά εκτός από έναν αντικοινωνικό και βάρβαρο κυβερνητικό παραλογισμό μήπως ζούμε και έναν ..Πολιτικό παραλογισμό;» 
(απόσπασμα από άρθρο του συνδικαλιστή της ΔΕΗ Δημήτρη Καπέλλα).

Τα δύο χρόνια που υπερψήφιζαν χειροκροτώντας τα πιο αντιλαϊκά και καταστροφικά μέτρα που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, προφανώς  το έκαναν την απειλή των μεσαιωνικών βασανιστηρίων και σήμερα, που ο δυνάστης Παπανδρέου έχει φύγει από την κυβέρνηση, προσπαθούν να τον αποκαθηλώσουν και από το κόμμα, για να πάρουν το αίμα τους πίσω! Απελευθερωμένοι οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το φόβο του ιεροεξεταστή και του δημίου, μπορούν σήμερα πια να ανασάνουν και να αφήσουν να βγουν στην επιφάνεια τα φιλολαϊκά, γνήσια σοσιαλιστικά αισθήματα που είχαν αναγκαστεί με πόνο ψυχής να κρύψουν πίσω από τις υπογραφές τους, που έβαλαν φαρδιά πλατιά, στα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα νομοθετήματα, που και η χούντα των συνταγματαρχών ωχριά μπροστά τους!

Μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω το απύθμενο θράσος όλων αυτών που μετείχαν και στήριζαν την κυβέρνηση Παπανδρέου, να νομίζουν ότι απευθύνονται σε κρετίνους, ανόητους και αμνήμονες. Να νομίζουν ότι η οπερετική δήθεν μεταμέλεια και η δήθεν ανησυχία για το μέλλον του ιστορικού Κινήματος – Κόμματος, μπορεί να τους γλυτώσει από την οργή της κοινωνίας. Μια κοινωνία που μπορεί να ανέχεται – όπως έχει αποδείξει – τα οικονομικά μέτρα, μέχρι πότε όμως θα ανέχεται την  κοροϊδία; 
www.grafida.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια: