Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αλέξης κι ο Δεκέμβρης που έφυγε, αλλά δεν ξεχάστηκε…

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια απ΄τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απ΄τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα  Κορκονέα στα Εξάρχεια.
Η επανίδρυση του παρακράτους  απ΄τη νεοδεξιά κυβέρνηση Καραμανλή, η ωμή βία κι αυθαιρεσία από κοινού με την καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών οδήγησαν στο θάνατο ενός 15χρονου παιδιού.
Η δολοφονία Γρηγορόπουλου δεν αποτέλεσε τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικο αλλά εξελικτική πορεία σε μια αλυσίδα γεγονότων κρατικής αυθαιρεσίας και αποχαλίνωσης συγκεκριμένων αντιδημοκρατικών δυνάμεων που δυστυχώς στελεχώνουν ακόμη τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας
Η αποτρόπαια όσο και ειδεχθής πράξη του ειδικού φρουρού Κορκονέα ήταν φυσικό επακόλουθο της εξουσίας που αυτός έλαβε από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή και συνεχίζονται μέχρι καθώς φαίνεται μέχρι σήμερα.
 Έτσι, ο αλλοδαπός πρόσφυγας σε κάποιο παράδρομο της Π. Ράλλη, έγινε Έλληνας μαθητής σ’ ένα στενό των Εξαρχείων. Η ζαρντινιέρα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2006 στην Θεσσαλονίκη, έγινε πυροβόλο όπλο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις υποκλοπές, τις  απαγωγές των Πακιστανών, χρήση χημικών σε ειρηνικές διαδηλώσεις, αλόγιστη χρήση βίας από ΜΑΤ, τα περίφημα “πράσινα παπούτσια”;                    Ποιος μπορεί να ξεχάσει την δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας Κ. Κούνεβα μερικές μόνο μέρες μετά από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου; Το κράτος όπλιζε, το παρακράτος εκτελούσε… Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 το ποτήρι της καταστολής, της τρομοκρατίας και της αστυνομικής βίας ξεχείλισε. Και αυτό που χύθηκε ήταν το αίμα του 15χρονου Αλέξη. Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε το πιο σκοτεινό, το πιο ωμό πρόσωπο του κράτους-παρακράτους…πρόσωπο που ξάναδαμε με τη μορφή της οργανωμένης προβοκάτσιας στις συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος και στον τραγικό χαμό των εργαζομένων της MARFIN…
Φυσικό επακόλουθο ήταν τα όσα συνέβησαν όλο το Δεκέμβρη. Η φτώχεια, έγινε πλιάτσικο σ’ ένα μαγαζί στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Η περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έγινε μία σπασμένη κάμερα στην Πανεπιστημίου. Μια αδικαιολόγητη απόλυση μετατράπηκε σε μια σπασμένη βιτρίνα. Η καταπίεση, μετατράπηκε σε οργή, η αποξένωση σε καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις.
Ο Δεκέμβρης δεν μπορεί να είναι ούτε μνημόσυνο, ούτε παζάρι δήθεν αλληλεγγύης και γιορτή όσων επιδιώκουν το χάος είτε με ακροαριστερό είτε ακροδεξιό πρόσημο. Οι προσπάθειες καπήλευσης, διαστρέβλωσης και μετατροπής του άδικου χαμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε βήμα λαϊκισμού ενός τεχνητού διπόλου των άκρων του πολιτικού φάσματος όχι μόνο είναι ανιστόρητες και αήθεις αλλά αφήνουν τους πολίτες παγερά αδιάφορους.                                                                                                                                         Για μας, ο ξεσηκωμός του Δεκέμβρη του 08 είναι σημείο αναφοράς για τη Νεολαία και συνολικά τον Ελληνικό Λαό που καλείται να αποδείξει για μια ακόμη φορά πως έχει μάθει ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ και ΝΑ ΝΙΚΑ!!!                                                                                                         
Είναι ταυτόχρονα κραυγή αγωνίας που ΑΠΑΙΤΕΙ:
  1. τη Δημοκρατική Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.                                                               
  2. τον τερματισμό της υποβάθμισης των γειτονιών του ιστορικού κέντρου  και της μετατροπής τους σε γκέτο                                                                                    
  3.  και την ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ στις κινητοποιήσεις στη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου. Ως νέοι άνθρωποι με οράματα και ελπίδες  αγωνιζόμαστε ακούραστα μέχρι τη μέρα που ο κόσμος που ονειρευόμαστε θα είναι πραγματικότητα, για μια κοινωνία χωρίς Γρηγορόπουλους, μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ…
Γιατί οι Δεκέμβρηδες ένα πράγμα μας θυμίζουν πως….                                     ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ!!!
 ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: